Viral οι Γερμανοί γιατροί που φωτογραφίζονται γυμνοί, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις

Κόσμος
Viral οι Γερμανοί γιατροί που φωτογραφίζονται γυμνοί, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1.000 Γερμανοί συμμετέχουν στη… γυμνή εκστρατεία και έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές

Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορωνοϊό και βλέπουν τις ελλείψεις του συστήματος υγείας από «πρώτο χέρι».

Ο λόγος για 1.000 Γερμανούς γιατρούς που δημιούργησαν την εκστρατεία «Blanken Bedenken» («Γυμνές Tύψεις) για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τον ελλιπή ιατρικό εξοπλισμό που διαθέτουν.

Η εκστρατεία ήδη έχει γίνει viral στα social media, αμαυρώνοντας, ως ένα βαθμό, το υγειονομικό σύστημα της χώρας της Μέρκελ, όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος.

Πολλοί επαγγελματίες της υγείας διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στον προστατευτικό εξοπλισμό και για το γεγονός ότι αναγκάζονται να δουλέψουν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και γι' αυτό αρκετοί αποφάσισαν να φωτογραφηθούν γυμνοί για να ευαισθητοποιήσουν την γερμανική κυβέρνηση και την κοινή γνώμη.

Στην εκστρατεία, οι γιατροί ποζάρουν γυμνοί μέσα στα ιατρεία τους, καλύπτοντας τα ευαίσθητα σημεία του σώματός τους πίσω από φακέλους, ρολό τουαλέτας και μπλοκ συνταγογράφησης.

Ο γιατρός Ρούμπεν Μπουρνάου ανέφερε στην εφημερίδα «Ärztezeitung» ότι αυτός και η ομάδα του «δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τον ιό». «Το γυμνό αποτελεί ένα σύμβολο του πόσο ευάλωτοι είμαστε χωρίς προστασία», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Κρίστιαν Ρέχτεμβαλντ επεσήμανε ότι η ομάδα των γιατρών εμπνεύστηκε από τις ενέργειες ενός Γάλλου συναδέλφου τους, του Αλέν Κολομπιέ, ο οποίος τις προάλλες φωτογραφήθηκε γυμνός στο ιατρείο του για να καταγγείλει «την ένοχη ανετοιμότητα» και την έλλειψη προστασίας των επαγγελματιών υγείας στη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Η γιατρός Γιάνα Χούζεμαν υποστήριξε: «Φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε να θεραπεύουμε και να εξετάζουμε ασθενείς. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News