Κόσμος

Νέα Υόρκη: Παράταση καραντίνας σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας

Οι περιοχές που θα θέλουν να ανοίξουν θα πρέπει να δείχνουν ότι έχουν εκπονήσει προγράμματα για να υποβάλλουν σε εξέταση μεγάλο αριθμό πολιτών

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι η εντολή για καραντίνα στο σπίτι πιθανόν θα παραταθεί πέραν της 15ης Μαΐου σε πολλές περιοχές της πολιτείας, όμως οι περιορισμοί ενδέχεται να χαλαρώσουν σε άλλες περιοχές, εφόσον έχουν επαρκείς δυνατότητες στα νοσοκομεία και πληρούν και άλλα κριτήρια.

Μεταξύ των άλλων κριτηρίων, ο Άντριου Κουόμο ανέφερε πως οι περιοχές που θα θέλουν να ανοίξουν θα πρέπει να δείχνουν ότι έχουν εκπονήσει προγράμματα για να υποβάλλουν σε εξέταση μεγάλο αριθμό πολιτών και να εντοπίζουν και να απομονώνουν τις επαφές όσων έχουν μολυνθεί.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ο Κουόμο έκανε γνωστό ότι 337 Νεοϋορκέζοι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες από τον νέο κορωνοϊό, ένας αριθμός μειωμένος από τους 367 μία ημέρα πριν και ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός από τις 30 Μαρτίου.

Επιπλέον, ο Κουόμο ανέφερε πως οι νοσηλείες βρίσκονται περίπου σε ίδια επίπεδα με χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νέα Υόρκη έχει εξετάσει 7.500 ανθρώπους για αντισώματα εναντίον της νόσου COVID-19 και το 14,9% έχει βγει θετικό, κάτι που σημαίνει πως προσβλήθηκαν από τη νόσο και επέζησαν.

Εξάλλου, ο κυβερνήτης έκανε γνωστό ότι η πολιτεία θα αξιοποιήσει ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για να δώσει 25 εκατομμύρια ώστε να βοηθήσει τις τράπεζες τροφίμων και θα ξεκινήσει πρωτοβουλία για την αγορά γαλακτοκομικών και άλλων τροφίμων από τους αγρότες που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν πετάξει τα προϊόντα τους εξαιτίας της ελλιπούς ζήτησης.

Η Νέα Υόρκη θα κλείσει δρόμους για τα αυτοκίνητα, θα επεκτείνει τα πεζοδρόμια

Την ίδια ώρα, η πόλη της Νέας Υόρκης θα κλείσει κάποιους δρόμους για την κυκλοφορία αυτοκινήτων, θα επεκτείνει τα πεζοδρόμια και θα δημιουργήσει προσωρινές λωρίδες για ποδήλατα προκειμένου να προσφέρει στους Νεοϋορκέζους περισσότερο χώρο, ώστε να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο όσο βρίσκονται έξω, είπε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Τον επόμενο μήνα, θα δημιουργήσουμε το ελάχιστο 64 χλμ ανοικτών δρόμων. Και καθώς η κρίση θα συνεχίζεται, στόχος είναι να φθάσουμε στα 160 χλμ», είπε ο ντε Μπλάζιο.

Όπως σημείωσε, η δημοτική αρχή θα επικεντρωθεί στους δρόμους εντός και περιμετρικά των πάρκων, όπου αναμένεται να συναθροιστούν πολλοί άνθρωποι καθώς ο καιρός ζεσταίνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια