Σερβία - Κορωνοϊός: 233 νέα κρούσματα - Έξι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κόσμος
Σερβία - Κορωνοϊός: 233 νέα κρούσματα - Έξι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμφισβητεί την συνταγματικότητα των μέτρων έκτακτης ανάγκης η αντιπολίτευση

Τα 8.275 έφτασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία όπου το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικά στον ιό άλλα 233 άτομα. Έξι ασθενείς απεβίωσαν από εχθές ανεβάζοντας το συνολικών αριθμό των θανάτων στους 162. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.701 ασθενείς εκ των οποίων οι 85 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 67.917 δείγματα.

Η κυβέρνηση της Σερβίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι την Δευτέρα το πρωί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συγχρωτισμού στα πάρκα και στα δάση όπως συνηθίζεται κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Αύριο θα αρχίσει να λειτουργεί το κοινοβούλιο της Σερβίας όπου θα τεθούν προς ψήφιση διατάγματα και αποφάσεις της κυβέρνησης που λήφθησαν κατά την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα μποϋκοτάρει την αυριανή συνεδρίαση της βουλής. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε άλλοθι στο καθεστώς για την παραβίαση του συντάγματος κατά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης» αναφέρεται σε ανακοίνωση των κομμάτων που συγκεντρώνονται γύρω από τον συνασπισμό «Συμμαχία για της Σερβία».

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης καταδίκασε ως αντισυνταγματικές τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τα διατάγματα του προέδρου της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, διότι δεν έχουν εγκριθεί από την βουλή όπως απαιτείται.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 18:00 η ώρα, όταν θα αρχίζει η τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κοινοβούλιο. Κάλεσαν τους πολίτες να μην παραστούν και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News