Κόσμος

Βρετανία: Οι πολίτες θα υποβάλουν ερωτήσεις στην ημερήσια ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Στους υπουργούς και άλλους αξιωματούχους

Η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει σε ένα μέλος του κοινού την ευκαιρία να θέτει μια ερώτηση σε υπουργούς, επιστήμονες και ιατρικούς αξιωματούχους στην καθημερινή ενημέρωση για τη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Μερικές ώρες αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να παρέχει στους πολίτες «τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια» για τις σκέψεις των υπουργών σχετικά με τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown, η κυβέρνηση ζήτησε από το κοινό να εμπλακεί ενεργά.

«Η κυβέρνηση θα απαντά σε μια ερώτηση από ένα μέλος του κοινού κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό (COVID-19)», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε, ο καθένας θα μπορεί να απευθύνεται στον ιστότοπο αρκεί να είναι άνω των 18 ετών και η ερώτηση θα επανεξετάζεται το μεσημέρι την ημέρα της συνέντευξης Τύπου. Μόνο μια ερώτηση θα επιλέγεται κάθε μέρα και αν επιλεγεί, με εκείνον που την κάνει θα υπάρχει επικοινωνία έως τις 3.00 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση έχει επικριθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης και επιχειρήσεις ότι δεν παρουσίασε ένα περίγραμμα του πώς και πότε θα χαλαρώσει το οικονομικό και κοινωνικό lockdown, που επιβλήθηκε προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού, με ορισμένους να αφήνουν να εννοηθεί ότι η Βρετανία έμεινε πίσω σε σχέση με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την απόκρισή της.

Σήμερα ο Τζόνσον είπε ότι δεν μπορεί να πει τώρα «πόσο γρήγορα ή πόσο αργά ή ακόμη πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές», αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να σημειώσω τώρα πως οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και θέλω να μοιραστώ όλα τα σχετικά με την εργασία μας και τις σκέψεις μας, τις δικές μου σκέψεις, μαζί σας, με τον βρετανικό λαό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια