Γερμανία: Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων ζητά κρατική υποστήριξη για την Lufthansa

Κόσμος
Γερμανία: Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων ζητά κρατική υποστήριξη για την Lufthansa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού

H αναπληρώτρια πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τομέα Υπηρεσιών  (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) VER.DI, Κριστίνε Μπέλε, ζητά κρατική υποστήριξη για την κλονισμένη οικονομικά  αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

«Η Lufthansa δεν έχει καμία ελπίδα χωρίς κρατική οικονομική στήριξη. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία», είπε, σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας  "Bild". Γι αυτό και ζητά ταχεία παρέμβαση: «Το κράτος πρέπει τώρα να υποστηρίξει τον όμιλο, με κάποιας μορφής συμμετοχή. Ο όμιλος συμπεριφέρθηκε καλά στους συνεργάτες του στο παρελθόν. Θα ήταν εντελώς αδικαιολόγητο να αφήσουμε μια τέτοια εταιρεία να καταστραφεί», είπε η Μπέλε, η οποία είναι και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Lufthansa, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσε στην "Bild" ότι διεξάγονται αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις με τον όμιλο για πιθανή κρατική βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News