Κόσμος

Ιράν: Καμία περιφέρεια της χώρας δεν είναι πλέον «στο κόκκινο»

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις των Αρχών – Σήμερα ανακοίνωσαν 93 νέους θανάτους

Το Ιράν, η χώρα που έχει πληγεί πιο πολύ από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη Μέση Ανατολή, δεν είναι πλέον «στο κόκκινο», εκτίμησε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Υγείας, ανακοινώνοντας 93 νέους θανάτους από την ασθένεια.

Συνολικά 5.574 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν και ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 88.194, εκ των οποίων 1.168 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Καμία από τις περιφέρειές μας δεν βρίσκεται πλέον στο κόκκινο» σε ό,τι αφορά την ικανότητά της να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Τζαχανπούρ, σύμφωνα με δηλώσεις που αναμετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Όμως οι διαταγές (για τήρηση των μέτρων πρόληψης) παραμένουν και η κατάσταση δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση κανονική», συμπλήρωσε ο Τζαχανπούρ.

Ορισμένοι, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, εκτιμούν πως ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας στην Ισλαμική Δημοκρατία έχει υποεκτιμηθεί, κάνοντας λόγο για τετραπλάσιους ή και πενταπλάσιους θανάτους.

Το Ιράν ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου. Από τις 11 Απριλίου η χώρα επέτρεψε το άνοιγμα πολλών καταστημάτων, αφού διέταξε το κλείσιμό τους στα μέσα Μαρτίου με σκοπό να εμποδιστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια