Κόσμος

Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση 1.300 ασθενείς - Δημιουργούνται 5.000 νέες κλίνες για ασθενείς στη Μόσχα

Δημιουργούνται 5.000 νέες κλίνες για ασθενείς στη Μόσχα - Εξετάζεται το ενδεχόμενο της ένταξης μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών των ιατρικών σχολών στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 1.300 ασθενείς με κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, προσθέτοντας ότι η εγχώρια φαρμακευτική βιομηχανία έχει αυξήσει την παραγωγή φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της Covid-19.

«Μεταξύ των φαρμάκων αυτών (…) είναι η υδροχλωροκίνη (...), οι ποσότητες της οποίας αυξήθηκαν κατά μερικές φορές», δήλωσε ο Μουράσκα.

Παράλληλα ο υπουργός επισήμανε ότι σε όλες τις περιφέρειες έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια για να δημιουργηθούν νέες κλίνες για τους ασθενείς με κορωνοϊό και να αποζημιωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της ένταξης μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών των ιατρικών σχολών στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να στείλει φοιτητές των ιατρικών σχολών του 4ου και 5ου έτους να κάνουν την πρακτική τους σε νοσοκομεία αναφοράς.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 96% των κλινών στα νοσοκομεία που προορίζονται για ασθενείς με κορωνοϊό.

Στους 60 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Στις 5.849 ανήλθαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα, ενώ οι νεκροί έφθασαν τους 60.

Τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας προσεγγίζουν τις 6.000, ωστόσο η αύξηση αυτή των κρουσμάτων, για τρίτη συνεχή ημέρα, είναι κάτω του 10%.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.849 κρούσματα, ενώ τα περισσότερα κρούσματα είχαν καταγραφεί στις 19 Απριλίου (6.060). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 9,3% φθάνοντας τις 69.622 κρούσματα.

Ωστόσο από την Τετάρτη η ημερήσια αύξηση δεν υπερέβη το 10%, ενώ η μέση αύξηση την τελευταία εβδομάδα ήταν της τάξεως του 11,55% και της προτελευταίας, 15,16%.

Την παρούσα στιγμή η αναλογία στην Ρωσία είναι 47 ασθενείς με κορωνοϊό ανά 100.000 κατοίκους.

Στα 2550.000 διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού που έγιναν, το 2,7% ήταν θετικά.

Σήμερα 24 Απριλίου, η Ρωσία πέρασε το όριο των 5.000 αναρρωσάντων, (8,1% των κρουσμάτων) φθάνοντας τους 5.568. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανέρρωσαν 677 ασθενείς (ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 547 ασθενείς).

Στην Μόσχα πήραν το τελευταίο εικοσιτετράωρο εξιτήριο 287 ασθενείς, ενώ συνολικά στην Μόσχα έχουν αναρρώσει 2.735.

Παράλληλα οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας κρούουν τον κώδωνα κινδύνου επειδή όλο και περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό διακομίζονται σε νοσοκομεία καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζουν δεν είναι ήπια. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα, ενώ πριν από μερικές μέρες στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας διακομίζονταν 1.300-1.400 άτομα το εικοσιτετράωρο, τώρα διακομίζονται 1.800-1.900 άτομα.

Παρατηρήθηκε μια σχετική αύξηση της θνητότητας στην Ρωσία στο 0,9%, ποσοστό που είναι πολύ πιο κάτω από την μέση θνητότητα στον κόσμο, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ρωσία πέθαναν 60 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων 37 στην Μόσχα. Συνολικά οι νεκροί έχουν φθάσει τους 615, εκ των οποίων οι 325 στην Μόσχα.

Δημιουργούνται 5.000 νέες κλίνες για ασθενείς στη Μόσχα

Οι αρχές της Μόσχας θα κατασκευάσουν δίπλα σε νοσοκομεία προσωρινά καταλύματα για 5.000 ασθενείς με κορωνοϊό, δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα την κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό.

«Πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε 5.000 κλίνες σε προσωρινά καταλύματα δίπλα σε νοσοκομεία που διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας όπως είναι το νοσοκομείο στην Κομμουνάρκα», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια