Συγκινητικές στιγμές σε οίκους ευγηρίας στην Γαλλία - Βλέπουν μετά από καιρό τις οικογένειές τους

Κόσμος
Συγκινητικές στιγμές σε οίκους ευγηρίας στην Γαλλία - Βλέπουν μετά από καιρό τις οικογένειές τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διαμένοντες σε οίκο ευγηρίας ξαναβλέπουν έπειτα από καιρό τις οικογένειές τους χωρίς να έρχονται σε επαφή μαζί τους

Οι διαμένοντες σε οίκο ευγηρίας ξαναβλέπουν έπειτα από καιρό τις οικογένειές τους χωρίς να έρχονται σε επαφή μαζί τους

Η Σεσίλ Ουρί δεν μπορούσε να αγκαλιάσει τη μητέρα της, μια 89χρονη που διαμένει σε οίκο ευγηρίας στη Γαλλία, ανάμεσά τους βρισκόταν μια προστατευτική διαφανής διαχωριστική επιφάνεια από πλεξιγκλάς, αλλά ακόμη κι έτσι βλεπόντουσαν από κοντά για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο νέος Κορωνοϊός στη χώρα.

«Είναι σπουδαίο. Είναι απίστευτο. Είναι αναγκαίο», είπε η Ουρί, η οποία είχε πάει μαζί με την αδελφή της, την Αν, για να δουν την μητέρα τους στο γηροκομείο που διαμένει μετά την χαλάρωση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τη γαλλική κυβέρνηση περιορισμών στις επισκέψεις που είχε επιβάλλει όταν ξέσπασε η επιδημία της Covid-19.

Οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας διακόπηκαν λόγω του κινδύνου μετάδοσης στους διαμένοντες του νέου κορωνοϊού. Οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην Covid-19 και ο απολογισμός στα γηροκομεία από τη νόσο είναι βαρύς.

Στοιχεία που δόθηκαν χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα δείχνουν ότι 8.309 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό σε γαλλικά γηροκομεία, με τον αριθμό αυτόν να αντιστοιχεί στο 60% του συνολικού αριθμού των θανάτων στη Γαλλία.

Ωστόσο επαγγελματίες του τομέα της υγείας έχουν δηλώσει ότι η απομόνωση ευάλωτων ηλικιωμένων ανθρώπων από τις οικογένειές τους εγκυμονεί επίσης κινδύνους για την υγεία τους, καθώς προκαλεί κατάθλιψη και άγχος σε ορισμένους από αυτούς.

Στον Les Figuiers, τον οίκο ευγηρίας στη νότια Γαλλία όπου διαμένει η μητέρα της Σεσίλ, η Μαρί-Λουίζ Ουρί, οι επισκέψεις συγγενών ελέγχονται αυστηρά για να προληφθεί μια εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Οι συγγενείς δεν μπορούν να μπουν μέσα στο κτίριο. Αντ'αυτού κάθονται σε πλαστικές καρέκλες σε μια είσοδο του κτιρίου. Οι πόρτες είναι ανοιχτές, αλλά μια διαχωριστική επιφάνεια από πλεξιγκλάς έχει τοποθετηθεί για να αποτρέπει την φυσική επαφή. Αυτός που διαμένει στον οίκο ευγηρίας κάθεται στην άλλη πλευρά του πλαστικού τοιχίου που τον χωρίζει από το μέλος της οικογένειάς του που τον επισκέπτεται.

Οι συγγενείς θα πρέπει να κλείσουν ένα ραντεβού και δεν μπορούν να μείνουν για περισσότερο από 30 λεπτά, όπως επίσης υποχρεούνται να χρησιμοποιούν απολυμαντικό τζελ χεριών.

«Είναι πάνω από έναν μήνα που οι άνθρωποι αυτοί στερούνται τους αγαπημένους τους ανθρώπους», δήλωσε ο Πολ Μπενσαντούν, ο επικεφαλής της εταιρείας στην οποία ανήκει ο Les Figuiers και άλλοι οίκοι ευγηρίας. "Ήταν σαφές ότι έπρεπε να το κάνουμε το βήμα αυτό", σημείωσε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News