Κόσμος

Τουρκία: Στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Λιβύης πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ, η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση "ανοικτής θαλάσσης" στην περιοχή της Μεσογείου μεταξύ Κύπρου και Λιβύης, στις 17 Απριλίου. Στην άσκηση συμμετείχαν τουρκικά μαχητικά F16 τα οποία παρέμειναν στον αέρα επί 7 ώρες και 35 λεπτά.

Κατά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, στην άσκηση συμμετείχε η τουρκική πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό με στόχο τη βελτίωση απόδοσης για αποστολές και επιχειρήσεις μεγάλων αποστάσεων. Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός από F16 και CASA για μεταφορά και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS). Το τουρκικό ναυτικό αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η άσκηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εκφοβίσει τον στρατάρχη Χάφταρ ότι η Τουρκία διεξάγει αεροπορική επιχείρηση στη Λιβύη και έτσι "η Τουρκία κατέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε κάθε επιθυμητό σημείο στον κόσμο, από τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο", αναφέρει το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια