Κόσμος

Ρωσία - Κορωνοϊός: Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.774 κρούσματα - 42 ασθενείς κατέληξαν

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα και συγκεκριμένα τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του νέου κορωνοϊού

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 4.774 κρούσματα, φθάνοντας συνολικά τις 62.773 στις 85 περιφέρειες της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν αναρρώσει συνολικά 4.891 ασθενείς ενώ οι νεκροί έχουν φθάσει του 555.

Στην ανακοίνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων διευκρινίζεται ότι 2.282 κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν κανέναν σύμπτωμα του κορωνοϊού.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 471 άτομα ενώ κατέληξαν 42 ασθενείς.

Γενικά η αύξηση των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 8,2% σε όλη την ρωσική επικράτεια και κατά 6,1% στην Μόσχα.

Στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.959 κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα έφθασε τις 33.940.

Σε καραντίνα οίκοι ευγηρίας και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης

Σε καραντίνα τίθενται με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και κοινωνικής προστασίας, οι οίκοι ευγηρίας και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης σε διάφορες περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς έχουν διαγνωσθεί 457 κρούσματα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικής προστασίας, Όλγα Μπατάλινα, οι οίκοι ευγηρίας έχουν τεθεί πλήρως σε καραντίνα σε 29 περιφέρεις της χώρας, μερικώς σε 46 περιφέρειες, ενώ σε 23 περιφέρειες θα τεθούν σύντομα σε καραντίνα, πλήρη ή μερική.

Η Μπατάλινα είπε επίσης ότι το υπουργείο ζήτησε από την κυβέρνηση την χορήγηση επιδομάτων για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας που μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο ιός έχει διαγνωσθεί σε 457 τροφίμους που διαβιούν σε οικοτροφεία ψυχικών παθήσεων και άλλα ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας σε επτά περιφέρειες της ρωσικής επικράτειας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια