Αυστρία: Ανακούφιση από το χαμηλότερο επίπεδο ημερήσιας αύξησης νέων κρουσμάτων

Κόσμος
Αυστρία: Ανακούφιση από το χαμηλότερο επίπεδο ημερήσιας αύξησης νέων κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι σήμερα υπήρξαν 510 θάνατοι άμεσα ή έμμεσα από τον κορωνοϊό

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα και στη βάση μίας σειράς αξιολογήσεων, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των επιδράσεων των πρώτων σταδιακών ανοιγμάτων καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Ανακούφιση προκαλεί το γεγονός ότι η ποσοστιαία ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα βρίσκεται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Τετάρτη στο χαμηλότερο έως τώρα επίπεδο, συγκεκριμένα στο 0,34%, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι το αυστριακό υπουργείο Υγείας

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως τώρα στην Αυστρία, ανέρχεται σε 14.925, συνολικά έχουν αποθεραπευτεί 11.328, σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 700 άνθρωποι, από αυτούς οι 176 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ υπήρξαν 510 θάνατοι άμεσα ή έμμεσα από τον κορωνοϊό.

Κατά μέσο όρο, η ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο ήταν στην Αυστρία 0,72%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό, που στη Βρετανία ήταν 5%, στη Σουηδία 4,2%, στη Γερμανία 1,7% και στην Ελβετία 1,12%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, για τέταρτη κατά σειρά ημέρα η ημερήσια αύξηση σε απόλυτους αριθμούς ήταν διψήφια και ανερχόταν σε 52 νέα κρούσματα, έναντι των 357 ανθρώπων που ανάρρωσαν μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ αναφέροντας το μεσημέρι, ότι τη Τρίτη, διενεργήθηκαν τα περισσότερα έως σήμερα διαγνωστικά τεστ μέσα σε μία ημέρα, συγκεκριμένα 12.776, ενώ ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται ήδη σε 201.794, τόνισε ότι πρόκειται για μία "χαρμόσυνη επιτυχία της πρώτης φάσης των εντατικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού και η Αυστρία έχει πανευρωπαϊκά την πιο ευοίωνη τάση".

Ο ίδιος προειδοποίησε ταυτόχρονα να μην υπάρξει τώρα επιπολαιότητα, γιατί, όπως σημείωσε, σε αυτούς τους αριθμούς δεν περιλαμβάνεται ακόμη ο αντίκτυπος της πρώτης χαλάρωσης των μέτρων, ο οποίος θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News