Κόσμος

67 νέοι θάνατοι στην Ολλανδία - Το Βέλγιο σχεδιάζει έξοδο από το lockdown

Ο ρυθμός εξάπλωσης νόσου στις δύο χώρες

Η άμεση κρίση κορωνοϊού στο Βέλγιο φαίνεται να έχει περάσει την κορύφωσή της καθώς ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με COVID-19 έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μηνός, δήλωσαν σήμερα, Δευτέρα, αξιωματούχοι υγείας. Το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας του Βελγίου αναμένεται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να συνεδριάσει την Παρασκευή για να συζητήσει τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού από τις 4 Μαΐου. Αξιωματούχοι πρόσθεσαν πως η χώρα μπορεί επίσης να έχει ξεπεράσει το σημείο κορύφωσης των θανάτων. Το Βέλγιο κατέγραψε σήμερα 168 νέους θανάτους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φθάσει τους 5.828. Λίγο πάνω από τους μισούς έχουν σημειωθεί σε οίκους ευγηρίας, με τη μεγάλη πλειονότητα αυτών ο θάνατος από COVID-19 να θεωρείται πιθανός αλλά να μην έχει επιβεβαιωθεί. Η συμπερίληψη τέτοιων περιστατικών από το Βέλγιο στους θανάτους από COVID-19 εξηγεί εν μέρει γιατί οι αριθμοί της χώρας εμφανίζονται μεταξύ των χειρότερων στην Ευρώπη.

Το Βέλγιο, με ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή ποσοστά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και σχετιζόμενων με αυτήν θανάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε πως 232 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο χθες, Κυριακή, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 19 Μαρτίου.

«Υπάρχουν αρκετοί δείκτες που πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση και συνεχίζουν να πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Εμανουέλ Αντρέ, εκπρόσωπος του συμβουλίου της χώρας για την COVID-19, σε συνέντευξη Τύπου.

«Και ως εκ τούτου, ναι, εξ ορισμού, κατευθυνόμαστε προς αυτό που λέγεται απο-περιορισμός. Δηλαδή προς την προοδευτική διεύρυνση της ζώνης ασφάλειας γύρω μας έτσι ώστε τώρα μελετάμε πώς θα το οργανώσουμε αυτό.»

Η κυβέρνηση παρέτεινε την περασμένη εβδομάδα τα μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού έως τις 3 Μαΐου, αλλά τώρα επέτρεψε στα καταστήματα ειδών βελτίωσης σπιτιού και στα κέντρα πώλησης ειδών κήπου να ανοίξουν και πάλι.

67 νέοι θάνατοι στην Ολλανδία

Στο μεταξύ, στην Ολλανδία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε τη Δευτέρα κατά 750 και έφθασε τα 33.405, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, που ανακοίνωσαν 67 νέους θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων είναι τώρα 3.751, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM). Το RIVM προειδοποιεί πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ολλανδία είναι μεγαλύτερος καθώς διενεργεί τεστ κατά κύριο λόγο μόνο στους υγειονομικούς εργαζομένους και τους πολύ άρρωστους ασθενείς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια