Αυστρία: Σημαντική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται για κορωνοϊό

Κόσμος
Αυστρία: Σημαντική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται για κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθερά μειώνεται και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Για μία ακόμη φορά, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά εκτιμούνται τα νέα στοιχεία ως προς την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία, τα οποία ανακοίνωσε το απόγευμα το αυστριακό υπουργείο Υγείας, καθώς, σύμφωνα με αυτά, συνεχίζεται η ήδη εδώ και ημέρες παρατηρούμενη μείωση του αριθμού, τόσο των "επίκαιρα" νοσούντων και των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο, όσο και της "αναπαραγωγής" της μόλυνσης.

Σε ένα σύνολο 14.553 καταγεγραμμένων έως σήμερα κρουσμάτων, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν κατά 8,8% μικρότερος εκείνου χθες, σήμερα οι "επίκαιρα" νοσούντες ανέρχονται σε 4.418 και είναι κατά 12,6% λιγότεροι από χθες.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 909 άνθρωποι, κατά 6% λιγότεροι από την Πέμπτη, και από αυτούς οι 230 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (έναντι των 238 χθες), ενώ έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 431 άνθρωποι.

Ο αποκαλούμενος "αριθμός αναπαραγωγής" -- δηλαδή το πόσους ανθρώπους μπορεί να μολύνει κάποιος που είναι θετικός στον κορωνοϊό -- έχει περιοριστεί τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμένα στο διάστημα μεταξύ 2 και 14 Απριλίου, αρκετά κάτω από το ένα και βρίσκεται στο 0,63, ενώ, στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειωνόταν ημερησίως κατά 8,8%.

Σύμφωνα με σημερινές προγνώσεις ειδικών, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την εμφάνιση του ιού στην Αυστρία αναμένεται να φτάσει στις 15.400, από τα 14.533 που είναι σήμερα, δηλαδή θα καταγράφονται 100-150 νέα κρούσματα την ημέρα.

Στη βάση των ίδιων προγνώσεων, τα κρούσματα που θα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία θα περιοριστούν μέχρι τις 28 Απριλίου στα 500, όπως αναμένεται να περιοριστεί σε περίπου 150 και ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News