Γαλλία: 1.081 θετικά διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού στο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ

Κόσμος
Γαλλία: 1.081 θετικά διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού στο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί συνόλου 2.300 ναυτών στο ναυτικό σχηματισμό

Περίπου 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300 ναυτών του προσωπικού του ναυτικού σχηματισμού του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της, η γαλλική Γερουσία επικαλούμενη στρατιωτική ιατρική πηγή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν 500 ναύτες από το προσωπικό του αεροπλανοφόρου έχουν εκδηλώσει συμπτώματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό.

Από την πλευρά του, το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό υπεραμύνεται του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την εξάπλωση του κορωνοϊού, στο αεροπλανοφόρο, μετά τον εντοπισμό αριθμού μεγαλύτερου από το 1/3 των ναυτών του, να είναι θετικοί στο νέο κορωνοϊό.

Είκοσι μέλη του πληρώματος (του αεροπλανοφόρου) νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά, βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σε νεότερη ανακοίνωση, σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί, περίπου οι μισοί από τους 2.300 ναύτες του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ και του ναυτικού σχηματισμού που το συνοδεύει, έχουν βρεθεί θετικοί στο νέο κορωνοϊό,.

Η ίδια δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι 1.081 από τα 2.010 διαγνωστικά τεστ έχουν βρεθεί θετικά.

Συνολικά 545 ναύτες έχουν εκδηλώσει συμπτώματα και 24 από αυτούς νοσηλεύονται, όπως πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News