Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη παρατείνει την καραντίνα έως τις 15 Μαΐου

Κόσμος
Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη παρατείνει την καραντίνα έως τις 15 Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νεκρών καταγράφει πτώση

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει έως τις 15 Μαΐου τα μέτρα καραντίνας στην πολιτεία, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση είναι ο χαμηλότερος εδώ και 10 ημέρες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε» δήλωσε ο Άντριου Κουόμο, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Θα ήθελα να δω το ποσοστό των κρουσμάτων να μειώνεται ακόμη περισσότερο. Η πολιτική της καραντίνας (με το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων) θα παραμένει σε ισχύ έως τη 15η Μαΐου», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι οι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες σε λεωφορεία, ταξί και τρένα.

Είπε, επίσης, ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης με σχεδόν 20 εκατομμύρια κατοίκους κατέγραψε 606 θανάτους από την πανδημία τις τελευταίες 24 ώρες, ήτοι ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις 6 Απριλίου. Μία ημέρα πριν η πολιτεία είχε καταγράψει 752 νεκρούς.

«Συνεχίζει να αποτελεί έναν πραγματικά, πραγματικά τραγικό απολογισμό» σημείωσε ο Κουόμο, προσθέτοντας ότι στον απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται 29 ασθενείς από οίκους ευγηρίας, τους οποίους αποκάλεσε «σημείο μηδέν» στη μάχη εναντίον του ιού.

Όπως επισήμανε ο Κουόμο, το γεγονός ότι οι αριθμοί των ασθενών που νοσηλεύονται και των θανάτων στη Νέα Υόρκη έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ημερών αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι η πλέον πληγείσα πολιτεία ελέγχει τη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, συνολικά 17.735 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη λόγω της νόσου COVID-19, ένας αριθμός μειωμένος από τους 18.335 μία ημέρα νωρίτερα και ο χαμηλότερος από την 6η Απριλίου.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης καταμετρά περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊου και περισσότερους από 11.500 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News