Κόσμος

Χωροφύλακες στην Γαλλία εμπόδισαν άνδρα να παρασταθεί στον ετοιμοθάνατο πατέρα του

Είχε ειδική άδεια - Για υπερβάλλοντα ζήλο έκανε λόγο η γαλλική χωροφυλακή

Η γαλλική χωροφυλακή εξέφρασε σήμερα την «λύπη της» για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν άνδρες του Σώματος εμποδίζοντας ένα άνδρα να μεταβεί στη νήσο Ρε, στον Ατλαντικό Ωκεανό, για παρασταθεί στον πατέρα του που έπνεε τα λοίσθια.

Ο Πατρίς Ντυπάς, κάτοικος του Λουάρ-ε-Σερ (κέντρο), είχε ξεκινήσει στις 4 Απριλίου για να επισκεφθεί τον πατέρα του πριν το τέλος της ζωής του, διαθέτοντας μία ειδικού τύπου βεβαίωση μετακίνησης, που του επέτρεπε να άρει τον περιορισμό.

Όμως κατά τον έλεγχο από χωροφύλακες στην είσοδο της γέφυρας που οδηγεί στη νήσο Ρε, του επιβλήθηκε πρόστιμο και του επέβαλαν να επιστρέψει στην πόλη του. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή, χωρίς ο Ντυπάς να έχει καταφέρει να σταθεί στο προσκεφάλι του.

«Με εμπόδισαν να τον ξαναδώ. Δεν είναι φυσιολογικό. Εκείνος ο χωροφύλακας ήταν αγύριστο κεφάλι» τόνισε ο ίδιος συγκινημένος σήμερα το πρωΐ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι του LCI.

Ερωτηθείσα σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος της γαλλικής χωροφυλακής Μαντί Σεϊρέ παραδέχθηκε πως οι χωροφύλακες «δεν είχαν αντιληφθεί τον πραγματικό βαθμό επείγοντος» γα την κατ'εξαίρεση μετακίνηση του κου Ντυπάς. «Υπήρξε μια αληθινή παρεξήγηση. Είναι ατυχές. Εκφράζουμε τη μεταμέλειά μας και κατανοούμε τον πόνο του», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.

Η ίδια πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου Σαββατοκύριακου των διακοπών του Πάσχα δόθηκαν πολύ αυστηρές οδηγίες στην αστυνομία για να επιτηρεί τη συμμόρφωση προς τους κανόνες περιορισμού.

Ο κ. Ντυπάς προσέφυγε στη Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Χωροφυλακής (IGGN) και μια «απάντηση» θα του «δοθεί σύντομα», επεσήμανε η εκπρόσωπος του Σώματος, προσθέτοντας ότι η χωροφυλακή έχει μεριμνήσει για να διαγραφεί το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια