default-image

Επανέρχεται η ... ζωή στη Βενετία - Ποια μαγαζιά άνοιξαν;

Κόσμος
Επανέρχεται η ... ζωή στη Βενετία - Ποια μαγαζιά άνοιξαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δειλά - δειλά βγήκαν και πάλι οι Ιταλοί από το σπίτι

Μετά τα περιοριστικά μέτρα στην πόλη που αίρονται σταδιακά στη Βενετία, οι πρώτες ενδείξεις «κανονικής» ζωής κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους. Αυτή η χαλάρωση αφορά σε πολύ συγκεκριμένα είδη επιχειρήσεων, όπως βιβλιοπωλεία και καταστήματα πώλησης παιδικών ρούχων. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που σύμφωνα με το ethnos.gr επαναλειτουργούν οφείλουν να υποχρεώνουν τους πελάτες τους να τηρούν αποστάσεις όπως επίσης και να απολυμαίνουν τις εγκαταστάσεις τους δύο φορές την ημέρα.

Ο φακός να εντόπισε αρκετούς να κάνουν τον περίπατό τους φορώντας γάντια και μάσκες, ωστόσο δεν αντιμετώπισαν όλοι το ίδιο θετικά τη χαλάρωση των μέτρων. «Το πρώτο πράγμα που ένιωσα όταν έμαθα ότι μπορούμε να ξανανοίξουμε το κατάστημα ήταν αβεβαιότητα. Οικονομικά είναι μια ανακούφιση όμως ειλικρινά ανησυχώ γιατί το κόστος της διαχείρισης της επαναλειτουργίας θα υπερβεί τα έσοδα», δηλώνει ο Sergio Ricci, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου.

Όπως αναφέρει η βρετανική Metro, κάτοικοι της πόλης βγήκαν εκτός σπιτιού για να κάνουν τα ψώνια τους, καθώς οι ιταλικές Αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω χαλάρωση των περιορισμών δεν ισχύει σε όλες τις πόλεις και τις περιφέρειες της Ιταλίας, έπειτα από την εντολή της κυβέρνησης για παράταση του γενικότερου lockdown έως τις 3 Μαϊου. Μια απαγόρευση που δεν αφορά, πλέον, στα βιβλιοπωλεία, αφού τα βιβλία χαρακτηρίστηκαν ως «ουσιώδες αγαθό» για τους ανθρώπους που βιώνουν την καραντίνα, από τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News