Κόσμος

«Τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν», η έκκληση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Η Αυστραλία έχει αναφέρει περίπου 6.400 κρούσματα της Covid-19 και τα ποσοστά καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων ήταν μονοψήφια επί εβδομάδ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον κάλεσε σήμερα τα σχολεία να ανοίξουν ξανά μετά τις πασχαλινές διακοπές ώστε οι μαθητές να μην χάσουν ένα εκπαιδευτικό έτος και οι γονείς να μπορέσουν να εργασθούν, καθώς οι υγειονομικές αρχές επανέλαβαν πως τα σχολεία είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης πως θέλει να εισαγάγει μια εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα που θα βοηθήσει στην ιχνηλάτηση των επαφών ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, αφού ένας άνδρας φυλακίσθηκε για έναν μήνα επειδή παραβίασε επανειλημμένα την καραντίνα του σε ξενοδοχείο για να επισκεφθεί τη φίλη του.

Τα νέα κρούσματα της Covid-19 έχουν κρατηθεί επί εβδομάδες στην Αυστραλία σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα απ' ό,τι σε άλλες χώρες, καθώς η χώρα εφάρμοσε αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας των οποίων έκλεισαν επιχειρήσεις και οι άνθρωποι περιορίσθηκαν στα σπίτια τους.

Ενώ επέμεινε πως τα σκληρά περιοριστικά μέτρα θα συνεχισθούν για κάποιο διάστημα, ο Μόρισον κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις τάξεις σε όλη τη χώρα και να ενωθούν με "σπουδαίους ήρωες", όπως το ιατρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ, και να κρατήσουν την οικονομία σε λειτουργία.

"Αν έχετε μια δουλειά σ' αυτή την οικονομία, είναι δουλειά ουσιώδους σημασίας. Δεν με νοιάζει ποια είναι η δουλειά", δήλωσε ο Μόρισον μιλώντας στον ραδιοσταθμό 6PR.

"Οι γονείς πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για χάρη της οικονομίας και των οικογενειών τους. Είναι ανάγκη τα σχολεία να μπορέσουν να το υποστηρίξουν αυτό".

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι η οικονομία της Αυστραλίας θα συρρικωνθεί 6,7% φέτος και αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η ανεργία θα φθάσει σε διψήφιο ποσοστό τους επόμενους μήνες, καθώς η χώρα ολισθαίνει προς την πρώτη ύφεση σε τρεις δεατίες.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα πακέτο 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (205 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κρατήσουν το προσωπικό τους.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει περίπου 6.400 κρούσματα της Covid-19 και τα ποσοστά καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων ήταν μονοψήφια επί εβδομάδες, αν και την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν μερικές νέες εστίες μόλυνσης.

Την εκπαίδευση διαχειρίζονται οι Πολιτείες και τα Εδάφη της Αυστραλίας και έχουν στραφεί στην online διδασκαλία. Στις περισσότερες Πολιτείες αυτή η εβδομάδα είναι σχολική αργία, αν και οι μαθητές στην Πολιτεία της Βικτόρια έχουν επιστρέψει στην online διδασκαλία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια