Κόσμος

Αυστρία: Έως 10.000 διαγνωστικά τεστ ημερησίως για τον κορωνοϊό

Tο απόγευμα καταγράφονταν συνολικά 14.159 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

Ο στόχος που είχε θέσει πριν από δύο εβδομάδες η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων, να μπορούν ημερησίως να γίνονται μεταξύ 10.000 και 15.000 διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορωνοϊό στη χώρα, φαίνεται να επιτυγχάνεται μερικώς.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, διενεργούνται, καθημερινά, κατά μέσο όρο, ήδη 10.000 διαγνωστικά τεστ, και ο συνολικός αριθμός τους, έχει φθάσει έως σήμερα σε 151.796.

Tο απόγευμα καταγράφονταν συνολικά 14.159 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, ενώ συνεχιζόταν για τρίτη στη σειρά ημέρα η καθημερινή μείωση των "επίκαιρα νοσούντων" από τον νέο ιό, μία τάση που υπάρχει από προχθές, Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, και που σημαίνει ότι ο αριθμός των αποθεραπευμένων ανθρώπων υπερβαίνει τον αριθμό εκείνων που εξακολουθούν να νοσούν.

Ο αριθμός των "επίκαιρα νοσούντων" μειώθηκε το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατά 201 πρόσωπα, ή κατά 3,2%, σε σχέση με χθες, και σήμερα, υπήρχαν 6.168 νοσούντες, από τους οποίους οι 1.002 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και οι 243 από αυτούς βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί από τον νέο κορωνοϊό είναι ήδη στις 7.633, με τους θανάτους να έχουν φτάσει συνολικά έως σήμερα τους 384.

Οι σχετικά ενθαρρυντικοί αυτοί αριθμοί, έχουν οδηγήσει την αυστριακή κυβέρνηση σε μία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εδώ και ένα μήνα, και ήδη από σήμερα εφαρμόζεται, σε μία πρώτη φάση, μία σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας με την επαναλειτουργία εμπορικών καταστημάτων και κάποιων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια