default-image

Ιταλία: Ρεκόρ παραβάσεων τη 2η ημέρα του Πάσχα - Μαζικοί θάνατοι ηλικιωμένων

Κόσμος
Ιταλία: Ρεκόρ παραβάσεων τη 2η ημέρα του Πάσχα - Μαζικοί θάνατοι ηλικιωμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τρικ προσπάθησαν να "σπάσουν'' την καραντίνα

16.545 πολίτες βγήκαν εκτός σπιτιού χωρίς βάσιμη αιτία στην Ιταλία, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα. 88 είχαν υπογράψει αναληθή υπεύθυνη δήλωση και 29 είχαν σπάσει την καραντίνα, παρά το ότι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

Μεγάλη αύξηση στα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν λόγω παραβίασης των κανόνων της υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι, σημειώθηκε τη Δευτέρα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές.

Μόνο τη Δευτέρα , οι έλεγχοι ξεπέρασαν τις 252.000. Η ενάρετη συμπεριφορά των Ιταλών, που είχε διαπιστωθεί το σαββατοκύριακο, όπως φαίνεται δεν συνεχίσθηκε. Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, η οικονομική αστυνομία της χώρας πραγματοποιεί εφόδους στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, το Pio Albergo Trivulzio, και σε άλλους τέσσερις, στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας.

Θάνατος 300 ηλικιωμένων

Πρόκειται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την συνέχεια εισαγγελικής έρευνας για να εξακριβωθεί αν οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας ευθύνονται για εκ προμελέτης ανθρωποκτονία, σε ότι αφορά τον θάνατο τουλάχιστο τριακοσίων ηλικιωμένων.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Τύπο, μεταφέρθηκαν ασθενείς με κορωνοϊό, μέσα στα κτίρια των οίκων ευγηρίας χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης για το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με καταγγελίες νοσηλευτών, σε πολλές περιπτώσεις τους ζητήθηκε να μην φορέσουν ούτε τις μάσκες προστασίας «για να μην δημιουργήσουν κλίμα υπερβολικής ανησυχίας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News