Εντυπωσιακή επιδημιολόγος στο ρόλο του Σωτήρη Τσιόδρα στη Σερβία

Κόσμος
Εντυπωσιακή επιδημιολόγος στο ρόλο του Σωτήρη Τσιόδρα στη Σερβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εντυπωσιακή επιδημιολόγος ενημερώνει καθημερινά τα σερβικά ΜΜΕ

Ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στη χώρα είναι η επιδημιολόγος που ενημερώνει καθημερινά το κοινό της Σερβίας για την πορεία του κορωνοϊού. Η εντυπωσιακή επιδημιολόγος και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σερβίας ορίστηκε από το υπουργείο Υγείας της Σερβίας να ενημερώνει τα σερβικά ΜΜΕ για την πορεία της πανδημίας.

Η καλλονή και με πλούσιο βιογραφικό Σέρβα Darija Kisic Tepavcevic προσπαθεί καθημερινά να πείσει τους συμπολίτες της ότι ο καθένας μπορεί να κολλήσει τον ιό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μέτρο αυτοαπομόνωσης είναι το κλειδί της επιτυχίας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα σταματήσουν τη διαδρομή μετάδοσης για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το βιογραφικό της

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό της, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Βελιγραδίου το 2001. Έλαβε σύμφωνα με το thetoc.gr το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από την ίδια σχολή το 2006 στον τομέα της επιδημιολογίας και το διδακτορικό της στο θέμα "Προγνωστική αξία της ποιότητας ζωής στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νόσου σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας".

Τον Φεβρουάριο του 2002, εξελέγη στη θέση Βοηθού Εκπαιδευόμενου στον τομέα της Επιδημιολογίας στη Σχολή Ιατρικής.

Έγινε Επίκουρη Καθηγήτρια ενώ σήμερα είναι σήμερα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου. Επίσης, είναι Αναπληρώτρια Διευθυντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σερβίας "Milan Jovanovic Batut".

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News