Κόσμος

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα σε όσους επέστρεψαν από Τουρκία

Μετά από δεύτερη εξέταση που έγινε από τον ΕΟΔΥ στους 195 πολίτες, δεν βρέθηκε ούτε ένας θετικός στον ιό

Δείγματα από 195 επιπλέον πολίτες, που επέστρεψαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Τουρκία, εξέτασε κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από τα οποία δεν προέκυψε κανένα κρούσμα του ιού COVID-19.

Οι πολίτες, σύμφωνα με το ethnos.gr, αναχώρησαν για τα σπίτια τους, όπου θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η εξέταση αυτή ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ σε πολίτες που επέστρεψαν από την Τουρκία και φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχεία της Θράκης. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 372 πολίτες, από τους οποίους ένας μόνο διαγνώστηκε θετικός στον ιό COVID-19.

Από τις 27 Μαρτίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, συντονίζει την υποδοχή των πολιτών που επιστρέφουν από την Τουρκία και τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μέχρι την Πέμπτη 9 Απριλίου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει υποδεχθεί 375 πολίτες, από τους οποίους 22 εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια