Γαλλία: 541 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες από τον νέο κορωνοϊό

Κόσμος
Γαλλία: 541 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες από τον νέο κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειώθηκε ο ημερήσιος αριθμός θανάτων σε νοσοκομεία

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή 10.869 ανθρώπων συνολικά στη Γαλλία, με 541 επιπλέον θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες σε νοσοκομεία, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλμόν.

Ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 8% από χθες, δήλωσε ο αξιωματούχος υγείας.

Αυτός ο νέος απολογισμός δεν συμπεριλαμβάνει νέα στοιχεία από οίκους ευγηρίας και από άλλα ιατρικοκοινωνικά ιδρύματα στη χώρα, που δεν μπόρεσαν να καταγραφούν σήμερα εξαιτίας ενός «τεχνικού προβλήματος», διευκρίνισε ο Σαλμόν. Αυτά τα στοιχεία αντιστοιχούν σε πάνω από 30% των συνολικών θανάτων, είπε.

Παρατείνεται η καραντίνα πέραν της 15ης Απριλίου - Νέο διάγγελμα του Γάλλου προέδρου

Τα μέτρα καραντίνας των Γάλλων «θα παραταθούν» πέραν της 15ης Απριλίου και ο πρόεδρος της χώρας θα απευθύνει διάγγελμα την προσεχή Δευτέρα λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να παρουσιάσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη μάχη κατά της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες, έγινε σήμερα γνωστό από τη γαλλική προεδρία.

Το γραφείο του Γάλλου προέδρου δεν διευκρίνισε πόσο θα παραταθούν τα μέτρα απομόνωσης, ένα θέμα στο οποίο ενδεχομένως θα αναφερθεί ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, στο τέταρτο τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη 12η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κάνουν λόγο για 10.869 νεκρούς, η Γαλλία καταγράφει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από τον νέο κορονοϊό, πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News