ΠΟΥ για Ρωσία: Έλαβε σωστά και έγκαιρα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Κόσμος
ΠΟΥ για Ρωσία: Έλαβε σωστά και έγκαιρα μέτρα κατά του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νεκροί στη χώρα έχουν φτάσει τους 58, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων σημειώνεται στη Μόσχα και φτάνουν τα 5.181

Τα μέτρα που έλαβε η Ρωσική Ομοσπονδία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν σωστά και έγκαιρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ρωσία Μελίτα Βουινόβιτς, μιλώντας στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού σταθμού «Ρωσία-1».

«Όχι μόνο το σύστημα υγείας, αλλά και ολόκληρη η Ρωσική Ομοσπονδία, ανταποκρίθηκε στην πανδημία πολύ γρήγορα, πολύ σωστά. Από την στιγμή που διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα, όταν διαπιστώθηκε ότι ο ιός μεταφέρεται από τις ευρωπαϊκές χώρες, η Ρωσική Ομοσπονδία, κατάφερε να κερδίσει αρκετό χρόνο, ώστε το σύστημα να υπερπροετοιμασθεί, να τροποποιήσει τις νοσοκομειακές κλίνες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τα μέτρα ελήφθησαν έγκαιρα», δήλωσε η Βουϊνόβιτς.

Στην Ρωσία, μέχρι σήμερα 7 Απριλίου έχουν καταγραφεί 7.497 κρούσματα, ενώ 494 άτομα έχουν αναρρώσει. Ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων καταγράφεται στην Μόσχα, με 5.181 κρούσματα. Οι νεκροί συνολικά έχουν φθάσει τους 58.

Πούτιν: «Να αποφεύγουμε τα λάθη που έκαναν άλλοι»

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος σήμερα σε κυβερνητικά στελέχη, κατά την διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται λάθη που έκαναν άλλοι, υπονοώντας προφανώς ηγεσίες άλλων χωρών, όπως και οι αποφάσεις που λαμβάνονται να βασίζονται στις γνώμες της επιστημονικής κοινότητας.

«Αυτή την στιγμή είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη που έκαναν άλλοι, να μαθαίνουμε από τα δικά μας λάθη, να παίρνουμε μαθήματα και να εξάγουμε συμπεράσματα, βασιζόμενοι στις θέσεις της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι οι αποφάσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πρέπει να είναι ανάλογες με την κατάσταση που διαμορφώνεται σε κάθε φάση, προτείνοντας να εξετασθεί το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των ημερών της μη εργάσιμης περιόδου που έχει ορισθεί να διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News