Κορωνοϊός: Στην Εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Κόσμος
Κορωνοϊός: Στην Εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διασωληνώθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός – Επιδεινώθηκε η κατάστασή του

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και εισήχθη χθες στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, μεταφέρθηκε στην εντατική, μετέδωσε το BBC.

Σύμφωνα με το Buzzfeed, που επικαλείται την Ντάουνινγκ Στριτ, η κατάσταση του Τζόνσον επιδεινώθηκε το απόγευμα και, κατόπιν συμβουλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας του Λονδίνου.

Ο Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο αυτό χθες το απόγευμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του.

Η ανακοίνωση εκπροσώπου του Μπόρις Τζόνσον

«Από την Κυριακή το βράδυ, ο πρωθυπουργός λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο Σαντ Τόμας, στο Λονδίνο, αφού παρουσίασε έντονα συμπτώματα του κορωνοϊού. Το απόγευμα της Δευτέρας, η κατάσταση του πρωθυπουργού χειροτέρεψε και έπειτα από συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί τους εργαζόμενους στο NHS για την σκληρή δουλειά και αφοσίωση».

Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μπόρις Τζόνσον, θέλοντας να καθησυχάσει τους Βρετανούς, τουίταρε από το νοσοκομείο. Όπως έγραψε, η διάθεση του είναι καλή και εργάζεται με την ομάδα του για την καταπολέμηση του ιού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News