Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον που νοσεί από κορωνοϊό - Ευχές από τον Τραμπ

Κόσμος
Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον που νοσεί από κορωνοϊό - Ευχές από τον Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εισήχθη στο νοσοκομείο «για προληπτικούς λόγους»

Στο νοσοκομείο, ωστόσο «για προληπτικούς λόγους» - όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ – εισήχθη χτες το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα του κορωνοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό, και εισήχθη στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις

"Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις", αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. "Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό".

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ευχές από τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που εισήχθη σε νοσοκομείο χθες Κυριακή όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις και να περάσει τη νύχτα, θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

"Θα νικήσουμε" τον κορωνοϊό, δηλώνει η βασίλισσα Ελισάβετ Β'

"Θα νικήσουμε" τον κορωνοϊό, δήλωσε, την ίδια στιγμή, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο τηλεοπτικό της διάγγελμα προς τους Βρετανούς μεσούσης της πανδημίας.

"Θα νικήσουμε - και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς", δήλωσε η 93χρονη βασίλισσα στην ομιλία που ηχογραφήθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ την ώρα που η χώρα μετρά 5.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό.

Η Ελισάβετ Β' ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή" στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) "και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν", υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και "όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι", δήλωσε.

Ο «καλός οιωνός» για τις ΗΠΑ

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε επίσης ότι βλέπει να «εξομαλύνεται» η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων στη χώρα του.

Στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που δοκιμάζεται πιο σκληρά από την πανδημία, ανακοινώθηκε χθες Κυριακή ότι — για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα — οι θάνατοι μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγουμένη, μολαταύτα άλλοι σχεδόν 600 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ εντοπίστηκαν πάνω από 7.300 νέα κρούσματα μόλυνσης.

«Ίσως αυτός να είναι καλός οιωνός», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη μείωση των θανάτων.

Πάνω από 1.200 νεκροί

Πάνω από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή στις 20:30 [τοπική ώρα· 03:30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας] το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News