default-image

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Στη Σουηδία ο κόσμος κυκλοφορεί έξω και τα δημοτικά είναι ανοιχτά»

Life
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Στη Σουηδία ο κόσμος κυκλοφορεί έξω και τα δημοτικά είναι ανοιχτά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η Ελληνδία δημοσιογράφος που ζει στη χώρα

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου βιώνει την πανδημία με πολύ διαφορετικό τρόπο στην Σουηδία όπου ζει, καθώς η χώρα ακολουθεί μια δική της πολιτική στο θέμα. Η Ελληνίδα δημοσιογράφος τόνισε ότι η κόρη της εξακολουθεί να πηγαίνει σχολείο, πως δεν υπάρχει τόση μετάδοση πληροφοριών για τον Covid-19, ότι ο κόσμος εξακολουθεί να κινείται σε κάποια σημεία της πόλης και πως κάποια αγαπημένα της πρόσωπα είναι στο νοσοκομείο λόγω του ιού.

Mιλώντας στην εκπομπή της Χριστιάνας ανέφερε «Μόλις έμαθα ότι ένας φίλος μου είναι πάρα πολύ σοβαρά με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο, εντωμεταξύ ένας άλλος φίλος μου πήγε για τρίτη φορά στο Νοσοκομείο που δεν μπορούσε καν να αναπνεύσει και δεν του κάνανε τεστ για τον COVID-19 γιατί είναι αθλητής και άρα έχει άριστη φυσική κατάσταση. Η Σουηδία ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική μέθοδο και αντιμετώπιση, έχουνε πιο χαλαρά μέτρα εδώ, μας συμβουλεύουν, έχουν κλείσει γυμνάσια λύκεια κτλ, αλλά τα δημοτικά και οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά. Κυκλοφορεί κόσμος έξω, οπότε υπάρχει μια κανονική κυκλοφορία σε κάποια σημεία της πόλης. Σήμερα στη Σουηδία έχουν καταγραφεί 282 θάνατοι από τον ιό.

Σύμφωνα με το alphanews.live ανέφερε ακόμη: «Θέλουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στους πολίτες και θέλουν να πιστεύουν πως ο κάθε πολίτης παίρνει τη δική του προσωπική ευθύνη και πράττει όπως πρέπει. Δεν μπορείς να κρατήσεις το παιδί σπίτι αν δεν είναι άρρωστο, επειδή θα χάσει πάρα πολλά μαθήματα, αυτό που κάνω είναι να αποφεύγω να βλέπω τους γονείς μου. Σήμερα μας ενημέρωσαν πως υποπτεύονται πως μπορεί να έχει εξαπλωθεί και σε γηροκομεία και πως σκέφτονται να ξεκινήσουν να κάνουν κάποια τεστ σε ανθρώπους επαγγελμάτων που είναι πιο εκτεθειμένοι και δεν θέλουν να επικρατεί πανικός. Δεν τα βγάζουν όλα στη φόρα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News