Κόσμος

Ν. Υόρκη: 2.000 νεκροί - Κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές

Αυστηροποιούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη Ν.Υόρκη με τα θύματα να αγγίζουν τα 2.000 στην πολιτεία. Το κλείσιμο των παιδικών χαρών στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Το μέτρο επεκτείνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκείνο που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο για το κλείσιμο 10 παιδικών χαρών της πόλης, όπου άνθρωποι συνωστίζονταν. Στον καθημερινό απολογισμό των θυμάτων του ιού, ο Κουόμο τόνισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία του αυξήθηκε σε 83.712 από 75.795 που ήταν την Τρίτη, με τους θανάτους να φτάνουν τους 1.914 από τους 1.550.

"Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν αυτό το μήνυμα και ακόμη δεν το έχουν πάρει, εξακολουθούμε να βλέπουμε πολλές περιπτώσεις με πολύ μεγάλη πυκνότητα από νέους ανθρώπους", είπε ο κυβερνήτης. "Οπότε θα πάρουμε πιο δραστική δράση. Θα κλείσουμε τις παιδικές χαρές της Νέας Υόρκης". Πρόσθεσε πως οι ανοικτοί χώροι σε πάρκα θα παραμείνουν διαθέσιμοι για τον κόσμο να "περπατούν, να τους βλέπει λίγο ο ήλιος".

Παράλληλα είπε πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης πρέπει να "γίνει πιο επιθετική" για να επιβάλει την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

"Η μόνη ελπίδα για μια πολιτεία σε αυτό το σημείο είναι η ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ανταποκριθεί με επιτυχία", κατέληξε ο κυβερνήτης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια