Μεσίστιες σημαίες στην Ιταλία σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του κορωνοϊού

Κόσμος
Μεσίστιες σημαίες στην Ιταλία σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπερνούν τους 11.000 οι νεκροί

Στις 12 σήμερα το μεσημέρι, τοπική ώρα, όλες οι σημαίες των δημαρχιακών μεγάρων της Ιταλίας θα κυματίσουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του κορvνοϊού. Παράλληλα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

«Είναι ένας τρόπος για να τιμήσουμε τα θύματα, τη θυσία των γιατρών και νοσηλευτών, για να αγκαλιαστούμε όλοι, για να συνεχίσουμε να αλληλοστηριζόμαστε με μοναδική αλληλεγγύη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων και δήμαρχος του Μπάρι Αντόνιο Ντεκάρο.

Από σήμερα, οι Ιταλοί δήμαρχοι αρχίζουν να μοιράζουν τα χρήματα που διέθεσε η κυβέρνηση της Ρώμης ( 400 εκατομμύρια ευρώ υπό την μορφή κουπονιών) στις οικογένειες που δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα. Είναι σαφές, όμως, ότι θα χρειαστεί άμεσα η έγκριση νέων κρατικών κονδυλίων.

Ο αριθμός των νεκρών μέσα σε μία μέρα έφτασε τους 812 και ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 11.591. Τα νέα κρούσματα ήταν μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα αλλά η κατάσταση δεν παεύει να είναι δύσκολη, φθάνοντας τα 4.050 σε μια μέρα και σε σύνολο τα 101.739.

Την ίδια ώρα, 3.981 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι ή και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 14.620 είναι εκείνοι που πλέον έχουν ιαθεί από τον Covid-19.

Στο νοσοκομείο γενικότερα, έχουν εισαχθεί 27.795 με αποτέλεσμα το εθνικό σύστημα υγείας να αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την παροχή υπηρεσιών, κλινών κλπ.

Την τραγική πρωτιά στα θύματα, την έχει η περιφέρεια της Λομβαρδίας με 6.818 νεκρούς και 42.161 περιστατικά. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.531 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.538. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.724, με 413 νεκρούς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΑΠΕ -tovima

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News