Νέο αρνητικό ρεκόρ για 3η μέρα στην Ισπανία - Μικρή ανάσα στην Ιταλία

Κόσμος
Νέο αρνητικό ρεκόρ για 3η μέρα στην Ισπανία - Μικρή ανάσα στην Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην Ευρώπη και άλλες ηπείρους

Η πανδημία της Covid-19 εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ήδη καταγράφονται 965 νεκροί, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην απομονωθεί η Νέα Υόρκη. Συνεχίζεται ηκαταστροφική πορεία του ιού στην Ευρώπη όπου καταμετρώνται τα δύο τρίτα των 31.000 θανάτων που έχουν σημειωθεί σε όλο τον κόσμο και όπου η Ισπανία ανακοίνωσε την Κυριακή ένα νέο ρεκόρ 800 και πλέον θανάτων μέσα σε 24 ώρες.

Ελλείψει ενός εμβολίου η μιας εγκεκριμένης θεραπείας, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους, δηλαδή τουλάχιστον τέσσερις στους δέκα ανθρώπους, παραμένουν υπό περιορισμό.

Αρνητικό ρεκόρ στην Ισπανία

Ανάμεσα στο Σάββατο και την Κυριακή, η Ισπανία κατέγραψε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ 838 θανάτους, έναν νέο αριθμό ρεκόρ, για τρίτη μέρα στη σειρά, μέσα σε 24 ώρες. Η χώρα, που καταμετρά πλέον τουλάχιστον 6.500 θανάτους, θα εντείνει τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου, και είναι ήδη από τους πιο αυστηρούς. Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τη διακοπή για δύο εβδομάδες όλων των «μη απαραίτητων» οικονομικών δραστηριοτήτων.

Οι αριθμοί αφήνουν ωστόσο μια χαραμάδα ελπίδας ότι η κορύφωση της επιδημίας πλησιάζει, σύμφωνα με τις αρχές. Στο μεταξύ, «το βασικό μας πρόβλημα είναι αυτή τη στιγμή να διασφαλίσουμε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν θα κορεστούν», συνόψισε ο διευθυντής των Κέντρου εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων, Φερνάντο Σιμόν.

Γαλλία: Στους 2.606 οι νεκροί 

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι άλλοι 292 άνθρωποι πέθαναν, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με χθες. Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.606 άνθρωποι στη Γαλλία, η οποία προσπαθεί να ανακουφίσει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της, ιδίως στις ανατολικές επαρχίες.

Ο απολογισμός αφορά μόνο εκείνους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αρχές θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 40.174, από 37.575 το Σάββατο, ανέφερε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.Με βάση αυτόν το τελευταίο απολογισμό, 19.354 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 4.632 έχουν διασωληνωθεί. Άλλοι 7.132 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ιταλία: Μικρός περιορισμός των κρουσμάτων στην Ιταλία, όπως και των νεκρών

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 97.689. Οι νεκροί έφτασαν τους 10.779. Παράλληλα, 13.030 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών, έχουν ελαφρά περιοριστεί.

Το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού το Σάββατο ήταν 92.472 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.023 άνθρωποι ενώ 12.384 είχαν ιαθεί.Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 756 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.217 νέα κρούσματα. 646 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.906 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.386 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.558 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 41.007 και οι νεκροί 6.360 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.119 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.443. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.358, με 392 νεκρούς.

Τουρκία: Στους 131 οι νεκροί

Τα θύματα του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στα 131 την Κυριακή, αφού άλλοι 23 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 9.127, από 1.815 το Σάββατο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Περίπου 105 ασθενείς έχουν αναρρώσει.Ο υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να καταφέρουν να κάνουν 10.000 τεστ ημερησίως.

Βρετανία: Για άλλους 6 μήνες μπορεί να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα

Οι Βρετανοί θα πρέπει να υπομείνουν κάποιας μορφής περιοριστικά μέτρα για άλλους έξι μήνες ή και για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας Τζένι Χάρις, προειδοποιώντας ότι ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα αν τα μέτρα αρθούν πρόωρα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει πει ότι θα επανεξετάσει σε τρεις εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε την περασμένη Δευτέρα. Η Χάρις τόνισε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουν οι ειδικοί αν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να περιοριστεί δηλαδή η εξάπλωση του ιού στη Βρετανία.

«Με τον καιρό, πιθανότατα για τους επόμενους έξι μήνες, θα έχουμε μια επανεξέταση ανά τρεις εβδομάδες, θα δούμε πού βαδίζουμε (…) Μετά, σταδιακά, θα μπορέσουμε, ελπίζουμε, να προσαρμόσουμε κάποια από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και σταδιακά να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News