Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Στους 1.000 οι νεκροί - Συνολικά 70.000 κρούσματα

Κόσμος
Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Στους 1.000 οι νεκροί - Συνολικά 70.000 κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ πέρασαν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού αυξήθηκε αλματωδώς για να φθάσει τους 1.031 χθες Τετάρτη, ενώ στη χώρα καταγράφονται πλέον 68.572 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι έχουν υποκύψει ήταν ακόμη 827.

Πλέον οι ΗΠΑ, περνούν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

Ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και έχουν υποκύψει είναι στην πραγματικότητα αναμφίβολα υψηλότερος.

Η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες που δέχονται το πιο βαρύ πλήγμα, με 280 νεκρούς στην μητρόπολη της Νέας Υόρκης αφότου εμφανίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 και άρχισε να εξαπλώνεται η ασθένεια COVID-19.

Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 ως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στις ΗΠΑ, χώρα που μετρά 327 εκατομμύρια πολίτες.

Το ΥΠΕΞ ιχνηλατεί 50.000 Αμερικανούς πολίτες, που βρίσκονται στο εξωτερικό και ενδεχομένως χρειάζονται βοήθεια για να επιστρέψουν

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι ιχνηλατεί 50.000 Αμερικανούς στο εξωτερικό, για τους οποίους δήλωσε ότι είναι ενδεχόμενο να χρειαστούν βοήθεια για την επιστροφή τους στις ΗΠΑ.

Οι δυνατότητες και τα διαθέσιμα μέσα στου αμερικανικού ΥΠΕΞ δοκιμάζονται, καθώς γίνεται προσπάθεια ταξιδιωτικών διακανονισμών με προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο για την επιστροφή Αμερικανών πολιτών στις ΗΠΑ, εξαιτίας της παγκόσμιας εξάπλωσης του COVID-19.

Ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό αυξήθηκε από την αρχική εκτίμηση των 13.500 τη Δευτέρα.

Ο Ίαν Μπρόουνλι, που ηγείται της Υπηρεσίας Επαναπατρισμού στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι η υπηρεσία του έφερε πίσω στις ΗΠΑ περισσότερους από 9.000 Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονταν σε 28 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News