Κορωνοϊός: 827 οι θάνατοι στις ΗΠΑ - 60.000 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα

Κόσμος
Κορωνοϊός: 827 οι θάνατοι στις ΗΠΑ - 60.000 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς εξελίσσεται η πανδημία σε ΗΠΑ και Ρωσία

Περισσότερα από 60.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 827 από τους ασθενείς αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

Ρωσία: Δύο νεκροί σήμερα – 658 κρούσματα

Δύο ηλικιωμένοι που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό πέθαναν σήμερα στη Μόσχα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για δύο ασθενείς ηλικίας 88 και 73 ετών οι οποίοι «έπασχαν από πνευμονία» και από «υποκείμενα νοσήματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Μέχρι στιγμής, στη Ρωσία δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος που να συνδέεται άμεσα με τον ιό SARS-Cov-2.

Η Μόσχα απαγορεύει κάθε δημόσια εκδήλωση

Η Μόσχα έθεσε σε ισχύ σήμερα σειρά νέων μέτρων, που στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού και που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προσωρινή απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιων εκδηλώσεων και μετακίνησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς για τους πολίτες άνω των 65 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από τον δήμαρχο της πόλης, με μια ανάρτηση στον ιστότοπό του.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν επισήμανε ότι τα καταστήματα τροφίμων, οι τράπεζες και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Η Ρωσία μετρά 658 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τα 410 εξ αυτών στη Μόσχα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News