Κόσμος

Κορωνοϊός: Έξι χιλιάδες λοιμωξιολόγοι στη Ρωσία στην μάχη κατά του ιού

Ένας λοιμωξιολόγος ανά 15.000 κατοίκους

Περίπου 6000 γιατροί-λοιμωξιολόγοι έχουν επιστρατευθεί σε όλη την Ρωσία λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό, πράγμα που σημαίνει ότι ανά 15.000 κατοίκους αναλογεί ένας λοιμωξιολόγος.

Την δήλωση αυτή έκανε ο σύμβουλος του διευθυντή επιστημονικών ζητημάτων του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Βίκτορ Μαντέγεφ, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24». Ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι «ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές να χρειάζονται κάποιες εφεδρείες».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής ψυχίατρος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας Ζουράμπ Κεκελίντζε εξέφρασε την ανησυχία για το ότι με τέτοιο φόρτο εργασίας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να υποστεί ψυχολογική και συναισθηματική κόπωση. «Αυτό πρέπει επίσης να το σκεφθούμε, όταν δηλαδή στους γιατρούς μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα επέρχεται η ψυχοσωματική κόπωση. Πρέπει οπωσδήποτε να το αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό και ασφαλώς θα χρειασθεί η συνδρομή των ψυχοθεραπευτών για τους γιατρούς» δήλωσε ο Κεκελίντζε.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι «διαφορετικά όταν μια τέτοια στρεσογόνα κατάσταση αρχίσει, οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι συχνά επιφανειακές και όχι επαρκώς μελετημένες» και «αυτό γίνεται εξαιρετικά οδυνηρό για τους γιατρούς και επικίνδυνο για τους ασθενείς».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

Σχόλια