Τραμπ για τον κορωνοϊό: «Να πλένετε καλά τα χέρια σας»

Κόσμος
Τραμπ για τον κορωνοϊό: «Να πλένετε καλά τα χέρια σας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα που έστειλε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος

Μήνυμα στους Αμερικανούς έστειλε με βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον κόσμο να πλένει τα χέρια του και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση και το σύστημα υγείας κάνουν εξαιρετική δουλειά για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

«Είναι ένας αόρατος εχθρός, που έχει επηρεάσει πάνω από 120 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάνουμε εξαιρετική δουλειά όλοι μας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές. Εσείς, πρέπει να πλένετε τα χέρια σας, να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και να κάθεστε στο σπίτι σας, σα να μην υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο για να πάτε. Μαζί, ενωμένοι και δυνατοί θα επικρατήσουμε» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, Η κινεζική πρεσβεία στο Παρίσι συνδέει ανοικτά την επιδημία με τις ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στο Παρίσι συνδέει ανοικτά την επιδημία του κορωνοϊού με «το αιφνίδιο κλείσιμο τον περασμένο Ιούλιο του πιο μεγάλου αμερικανικού κέντρου βιοχημικών όπλων, στη βάση Φορτ Ντέτρικ στο Μέριλαντ».

Τόσο το Πεκίνο όσο κι η Ουάσιγκτον έχουν επιδοθεί σε έναν ρηματικό πόλεμο για τον υπαίτιο της πανδημίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναφέρεται διαρκώς στον «κινεζικό ιό» και τον εκπρόσωπο του κινεζικού ΥΠΕΞ Ζάο Λιζιάν να αφήνει να εννοηθεί στις 13 Μαρτίου πως ο αμερικανικός στρατός εισήγαγε τον ιό στο Ουχάν (την κινεζική πόλη απ' όπου άρχισε να διασπείρεται σύμφωνα με την πλειονότητα των επιστημόνων ο ιός) κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Ολυμπιακών Αγώνων τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα πως διασπείρει «ακαταλαβίστικες φήμες» για την έξαρση του κορωνοϊού, «προωθώντας θεωρίες συνομωσίας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News