Κόσμος

Δεκάδες χιλιάδες τεστ κορωνοϊού και μάσκες από την Κίνα στην Ευρώπη

Η Κίνα δεν ξέχασε ότι ήταν στο επίκεντρο του ιού

Η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει άμεσα στην Ευρώπη 200.000 μάσκες, 95, 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες και 50.000 χιλιάδες κιτς για τεστ κορωνοϊού. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ σε τηλεφωνική τους συνομιλίας.

«Η Κίνα δεν ξέχασε ότι τον Ιανουάριο όταν ήταν στο επίκεντρο της επιδημίας η ΕΕ βοήθησε. Δωρίσαμε πάνω από 50 τόνους προστατευτικού εξοπλισμού. Σήμερα είμαστε εμείς στο επίκεντρο της πανδημίας και χρειαζόμαστε προστατευτικό εξοπλισμό. Αυξάνουμε την παραγωγή μας, μετατρέπουμε τις γραμμές παραγωγής αλλά αυτό παίρνει μερικές εβδομάδες. Στο μεταξύ είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη της Κίνας», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής.

«Αυξάνουμε την παραγωγή μας, μετατρέπουμε τις γραμμές παραγωγής αλλά αυτό παίρνει μερικές εβδομάδες. Στο μεταξύ χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κίνας και είμαστε ευγνώμονες γι αυτή», δήλωσε η κ. φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι ο επίτροπός μας και ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας φροντίζουν γι αυτό. Στο μεταξύ η Κίνα σύμφωνα με το ΠΑΕ-ΜΠΕ έχει προσφέρει μάσκες σε χώρες που τις έχουν ανάγκη όπως η Ιταλία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια