Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το Βέλγιο από αύριο, η Δανία - Τα πρώτα κρούσματα στο Μαυροβούνιο

Κόσμος
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το Βέλγιο από αύριο, η Δανία - Τα πρώτα κρούσματα στο Μαυροβούνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύει η κυβέρνηση της Δανίας τις συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων και κλείνει τα εμπορικά καταστήματα

Το Βέλγιο θα τεθεί σε καραντίνα, από αύριο Τετάρτη, στις 13.00 ώρα Ελλάδας έως τις 5 Απριλίου, με τις αρχές να περιορίζουν τις μετακινήσεις των πολιτών, προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Οι μετακινήσεις των Βέλγων θα περιοριστούν στις επισκέψεις τους σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι συναθροίσεις θα απαγορεύονται, ωστόσο θα επιτρέπεται η σωματική δραστηριότητα έξω, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πολιτών.

Η αστυνομία θα εγγυάται την επιβολή της καραντίνας, μετέδωσε το RTBF.

Την ίδια ώρα, η Δανία ενισχύει τα μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της επιδημίας Covid-19 απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των 10 προσώπων κι επιβάλλοντας το κλείσιμο των καταστημάτων με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

«Από τις 10.00 το πρωί τοπική ώρα, αύριο Τετάρτη, θα κλείσουν (...) τα κομμωτήρια, τα καταστήματα υπηρεσιών μασάζ και τατουάζ, τα εστιατόρια και τα μπαρ» δήλωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

Τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία δεν επηρεάζονται από τις απαγορεύσεις, που θα διαρκέσουν, σε πρώτη φάση έως τις 30 Μαρτίου. Αφορούν, ωστόσο, τα εμπορικά κέντρα και τις ντισκοτέκ.

Οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων θα απαγορεύονται τόσο σε υπαίθριους χώρους όσο και στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των αθλητικών κέντρων.

Εκ των 7.620 ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στη Δανία, έχουν επιβεβαιωθεί 1.025 κρούσματα και τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τα πρώτα κρούσματα στο Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο επιβεβαίωσε σήμερα τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Πρόκειται για δύο γυναίκες ασθενείς που είχαν φτάσει πριν από 12 ημέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Και οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται, δήλωσε ο Μάρκοβιτς στους δημοσιογράφους.

Το Μαυροβούνιο είχε ήδη σφραγίσει τα σύνορά του, ακινητοποίησε τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έκλεισε σχολεία, καφετέριες και εστιατόρια για να σταματήσει την εξάπλωση της λοίμωξης. Μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά.

Η Κομισιόν καταγγέλλει κύμα παραπληροφόρησης από ρωσικές πηγές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παρατηρήσει ένα κύμα παραπληροφόρησης για την επιδημία του κορωνοϊού που διαχέουν ρωσικές πηγές τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η αρμόδια αρχή για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Επιτροπής έχει εντείνει την παρακολούθηση του θέματος αυτού και εντόπισε, αποκάλυψε και ανέδειξε τον ρόλο που διαδραματίζουν ρωσικές πηγές, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να επηρεάζει την κοινή γνώση σε κράτη μέλη της Ένωσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News