Κορωνοϊός: Στα 114 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία

Απόψεις
Κορωνοϊός: Στα 114 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Ρωσία δεν παρατηρείται εξάπλωση και οι νοσήσαντες από τον ιό ήταν άτομα που ζουν μαζί με άτομα που μπήκαν στη χώρα, από χώρες που έχουν πληγεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ρωσία αυξήθηκε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο κατά 21 κρούσματα φθάνοντας συνολικά από τα 93 στα 114, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης παρουσία του προέδρου Πούτιν.

«Στην Ρωσική Ομοσπονδία την παρούσα στιγμή έχουν καταγραφεί 114 ασθενείς σε 26 περιφέρειες της χώρας. Από αυτούς οι πέντε ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο, οι 109 νοσηλεύονται, ενώ οι 106 παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή κανένα σύμπτωμα» δήλωσε η Γκόλικοβα, προσθέτοντας ότι 10 από τα 114 άτομα που έχουν καταγραφεί μολύνθηκαν από επαφές εντός της χώρας, ενώ τα 104 είχαν μολυνθεί κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό.

Η Γκόλικοβα διευκρίνισε ότι δεν παρατηρείται εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα και οι νοσήσαντες από τον κορωνοϊό ήταν άτομα που ζουν μαζί με άτομα που έφθασαν από χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης στην Ρωσία δεν υπάρχει λόγος για να δημιουργηθεί πανικός από την εξάπλωση του κορωνοϊού, και πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση έχουν χαρακτήρα πρόληψης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την περίοδο του 2020 έως σήμερα, δεν έχει καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων πνευμονίας και θανάτων από πνευμονία, ενώ σε μια σειρά οντότητες παρατηρείται μείωση των δεικτών αυτών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ως εκ τούτου, θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν συντρέχουν οι οποιοιδήποτε λόγοι ώστε να υπάρχει πανικός. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή την στιγμή έχουν χαρακτήρα πρόληψης» δήλωσε η Γκόλικοβα.

Η ίδια είπε επίσης, ότι αυτή την στιγμή δεν είναι αναγκαίο να κάνουν τεστ κορονοϊού όλοι οι πολίτες της χώρας.

Χθες η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει έλλειψη σε τεστ κορονοϊού στην Ρωσία, ότι όλα τα τεστ θα γίνονται δωρεάν και θα πρέπει να τα κάνουν πρωτίστως οι Ρώσοι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό όπως και εκείνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι οι περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να προτείνουν έως τις 17 Μαρτίου, τα εργαστήρια που υπάρχουν σε ιατρικά ιδρύματα της δικαιοδοσίας τους στα οποία θα γίνονται τα τεστ.

Σύμφωνα με την Γκολίκοβα «τα πρώτα συμπεράσματα μιας τέτοιας διευρυμένης συνεργασίας» με τις περιφέρειες προγραμματίζεται να εξαχθούν στις 23 Μαρτίου.

Η ίδια διευκρίνισε ότι στα εργαστήρια θα γίνονται οι αναλύσεις, αλλά παράλληλα «τα δείγματα θα τα παραλαμβάνουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, ενώ τα εργαστήρια δεν θα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο».

Η ρωσική κυβέρνηση έχει διαθέσει για τον σκοπό αυτό στις περιφέρειες 427.000 τεστ κορωνοϊού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News