Koρωνοϊός -Τουρκία: «Τα κρούσματα είναι περισσότερα και δεν ανακοινώνονται»

Κόσμος
Koρωνοϊός -Τουρκία: «Τα κρούσματα είναι περισσότερα και δεν ανακοινώνονται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρα τη διαβεβαίωση της κυβένρησης για λιγοστά κρούσματα

Μόλις 18 υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας  Σινάν Αντιγιαμάμ να υποστηρίζει ότι είναι παραπάνω αλλά δεν ανακοινώνονται. «Η δική μας η αίσθηση είναι πως ο αριθμός των ασθενών είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε αποτελέσματα εξετάσεων θετικά, αλλά όχι από την ομάδα των 18 ατόμων», σημείωσε ο ίδιος.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 12 νέα διαπιστωμένα κρούσματα από τον κύκλο των δύο πρώτων κρουσμάτων που βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση και ότι όλοι προήλθαν από το εξωτερικό. Επτά από τα άτομα προήλθαν από την Ευρώπη και τρία από την Αμερική, όπως διευκρινίστηκε. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία ανέρχονται στα 18.

Παράλληλα σύμφωνα με το ethnos.gr ο ιός διαπιστώθηκε και σε άτομο που επέστρεψε από προσκύνημα στη Μέκκα, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 10.330 άτομα που επέβαιναν σε 7 αεροσκάφη που έφτασαν από τον ιερό τόπο των μουσουλμάνων.

Ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες να κάνουν την προσευχή από το σπίτι τους.

Είναι γεγονός ότι κατακόρυφη αύξηση παρουσιάστηκε στα κρούσματα του κορωνοϊού στην Τουρκία, που μέσα σε μία ημέρα έφτασαν στα 18, σε σχέση με τα 5 που είχαν ανακοινωθεί το Σάββατο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News