Κόσμος

Κορωνοϊός- Τουρκία: «Ωρολογιακή βόμβα» 10.330 πιστοί που επέστρεψαν από την Μέκκα με συμπτώματα

Τέθηκαν σε καραντίνα χιλιάδες πιστοί

Σε καραντίνα έχουν τεθεί συνολικά, 10.330 άτομα που επέστρεψαν μέχρι την Παρασκευή από τη Σαουδική Αραβία όπου ταξίδευαν για να εκτελέσουν το Ισλαμικό τελετουργικό της Umrah, εν μέσω ανησυχιών πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19. 

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca δήλωσε σύμφωνα με το ethnos.gr ότι όσοι επέστρεψαν από την Umra προηγουμένως υποβλήθηκαν σε εξετάσεις υγείας και ότι πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε εκείνους που έδειξαν  σημάδια του κορωνοϊού

Οι πιστοί νοσηλεύονται σε φοιτητικούς κοιτώνες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα και την κεντρική επαρχία Κόνια, σύμφωνα με σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας την Κυριακή. Επίσης ανακοίνωσε πως συνολικά 21.000 άνθρωποι που έχουν εκτελέσει την Umrah θα επιστρέψουν μέχρι την Δευτέρα στην Τουρκία και θα μπουν όλοι σε καραντίνα.

''Ωρολογιακή βόμβα"

Η Umrah είναι το ισλαμικό προσκύνημα στην ιερή πόλη της Μέκκας που οι πιστοί μουσουλμάνοι κάνουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. «Είναι χωρίς αμφιβολία μία ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της τουρκικής κοινωνίας. Εάν δεν προσέξει η Τουρκία και δεν επιβάλλει άμεσα αυστηρά μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πολιτών της η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο δραματική ακόμα και από την Κίνα», εκτίμησε ο τουρκικής καταγωγής βιολόγος Ozgout Amranoglou που ζει μόνιμα στον Καναδά.

Κρούσμα στην Γκάνα προερχόταν από την Τουρκία

Υπάρχουν επί του παρόντος έξι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στην Τουρκία. Το έκτο άτομο που είχε διαγνωστεί μόλις επέστρεψε από την Umrah. Παρόλα αυτά πάντως υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως τα κρούσματα στην Τουρκία ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα και αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως πολλοί φορείς που διαγνώστηκαν με κορωναϊό είχαν ταξιδέψει προηγουμένως στην Τουρκία. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Γκάνας. Το Σάββατο 14/3 ανακοίνωσε την ύπαρξη των δύο πρώτων κρουσμάτων από τον κορωναϊό. Ο ένας είναι Νορβηγός πολίτης που ταξίδεψε από την πατρίδα του και ο δεύτερος πολίτης της Γκάνα που τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην Τουρκία και δεν γνώριζε τίποτα για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια