Κορωνοϊός: Τέλος στις πτήσεις από και προς Ισπανία από την ΥΠΑ - Κλείνει τα σύνορά της η Γερμανία

Κόσμος
Κορωνοϊός: Τέλος στις πτήσεις από και προς Ισπανία από την ΥΠΑ - Κλείνει τα σύνορά της η Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απαγόρευση θα ισχύσει από απόψε τα μεσάνυχτα έως τις 29 Μαρτίου - Η Γερμανία κλείνει από αύριο τα σύνορά της με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία

Τέλος και στις επιβατικές πτήσεις από και προς την Ισπανία από απόψε τα μεσάνυχτα βάζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με τρίτη κατά σειρά ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε λίγη ώρα πριν. Συγκεκριμένα, η ΥΠΑ ενημερώνει ότι από σήμερα 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας.

Να σημειωθεί ότι από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που ισχύει από Ελλάδα προς και από Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary) και οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του).

Αντίστοιχη διακοπή πτήσεων έχει εφαρμοστεί ήδη από και προς το σύνολο των αεροδρομίων της Ιταλίας. Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19.

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από αύριο το πρωί τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή ενήμερη για το θέμα.

Το κλείσιμο των συνόρων θα εφαρμοστεί από τις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), όμως δεν θα αφορά τις διελεύσεις εμπορευμάτων και θα εξαιρούνται οι μεθοριακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την πηγή αυτή που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Bild.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ethnos.gr

  

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News