Ο κορωνοϊός κλείνει όλες τις εκκλησίες στη Ρώμη

Κόσμος
Ο κορωνοϊός κλείνει όλες τις εκκλησίες στη Ρώμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη έκλεισε η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Nέα μέτρα στην Ιταλία- όπου παραμένουν ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία- καθώς κλείνουν όλοι οι ναοί της Ρώμης μέχρι και τις 3 Απριλίου. 

Σύμφωνα με το ethnos.gr η σχετική απόφαση αναφέρεται σε διάταγμα που υπέγραψε ο καρδινάλιος Angelo De Donatis, αντιπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου και αφορά σε τουλάχιστον 900 ενοριακούς και ιστορικούς ναούς της ιταλικής πρωτεύουσας. Είχε προηγηθεί η απαγόρευση όλων των μυστηρίων εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που πλήττει τη χώρα. 

Ήδη, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό έχει κλείσει και ο Πάπας έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του για δύο εβδομάδες, ενώ απηύθυνε το μέσω διαδικτύου την περασμένη Κυριακή 8/3 το μήνυμά του στους πιστούς. 

Επιπλέον, το εν λόγω διάταγμα, άρει την υποχρέωση των ιερέων να παρευρίσκονται στις λειτουργίες της Κυριακής και σε οποιεσδήποτε άλλες μαζικές τελετουργίες, ενώ επιτρέπει συναθροίσεις πολύ λίγων ατόμων στα μοναστήρια. 

Αντίστοιχα σήμερα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις 12:30 αναμένεται επίσημο ανακοινωθέν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News