Κόσμος

Κορωνοϊός: Η Κίνα έκλεισε τα προσωρινά νοσοκομεία στην Ουχάν

Σχέδια ώστε να ξαναρχίσουν οι πολίτες να μετακινούνται κανονικάΚορωνοϊός: Σε καραντίνα η Ιταλία, λόγω του ιού

Η Κίνα έκλεισε την Τρίτη όλα τα προσωρινά νοσοκομεία που είχαν ανοίξει ειδικά για τα κρούσματα του κορωναϊού στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας, ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η Paper, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Σαγκάης.

Θα αρθεί σταδιακά η απαγόρευση στους πολίτες να ταξιδεύουν

Εν τω μεταξύ κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Χουμπέι μελετά σχέδια ώστε να επιτρέπεται σε κατοίκους περιοχών όπου ο κίνδυνος μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χαρακτηρίζεται από χαμηλός ως μέσος να ξαναρχίσουν να μετακινούνται κανονικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των επαρχιακών αρχών που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπό τους, σύστημα έχει σκοπό να διευκολύνει την επάνοδο των πολιτών της Χουμπέι στις δουλειές τους και την προοδευτική αποκατάσταση της παραγωγής. Η Χουμπέι θεωρείται μείζων κόμβος για πολλούς βιομηχανικούς τομείς στην Κίνα.

Συγκεκριμένα οι αρχές στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν ότι θέτουν σε εφαρμογή σύστημα βασισμένο σε εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της, βάσει του οποίου κάθε πολίτης θα λαμβάνει «κωδικό κατάστασης υγείας» με τον οποίο θα μπορεί να ταξιδεύει, καθώς συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της ομαλότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια