default-image

Kορωνοϊός: Δεκαπέντε τουρίστες σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ

Κόσμος
Kορωνοϊός: Δεκαπέντε τουρίστες σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συναγερμό η η Παλαιστινιακή Αρχή

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα Παλαιστινιακά Εδάφη έχει κηρύξει η Παλαιστινιακή Αρχή μετά την επιβεβαίωση τουλάχιστον 12 κρουσμάτων του νέου κορωναϊού στη Βηθλεέμ. Δεκαπέντε Αμερικανοί τουρίστες βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο προφυλάξεων εναντίον του κορωνοϊού.

«Στο ξενοδοχείο βρίσκεται μια 15μελής αμερικανική αντιπροσωπεία. Εξακολουθούν να είναι εκεί και αντιμετωπίζονται βάσει των κανονισμών περί καραντίνας όπως και όλοι οι άλλοι που βρίσκονται εκεί», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Μελχέμ.

Τέσσερα τα κρούσματα στο Αφγανιστάν

Το υπουργείο Υγείας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν σε τέσσερα.

«Τρία κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη δυτική επαρχία Χεράτ του Αφγανιστάν», δήλωσε το Ρόιτερ ο Ουαχιντουλάχ Μαγιάρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, προσθέτοντας πως από τα 36 ύποπτα κρούσματα που εξετάσθηκαν στην Καμπούλ, τα 33 βήγκαν αρνητικά. Η Χεράτ συνορεύει με το Ιράν, το οποίο είναι μία από τις χώρες εκτός της Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, με περισσότερα από 4.000 κρούσματα και δεκάδες θαανάτους.

Θάνατοι στη Φλόριντα

Εξάλλου δύο άνθρωποι υπέκυψαν από τον κορωνοϊό στη Φλόριντα, τα πρώτα θύματα στις ΗΠΑ πέραν της δυτικής ακτής, ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές της Φλόριντα.

Αυτά τα δύο πρόσωπα είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, διευκρίνισαν οι αρχές, προσθέτοντας πως στη Φλόριντα υπάρχουν άλλα 12 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Με αυτούς τους δύο νεκρούς ανέρχεται σε 16 ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Όλοι οι άλλοι θάνατοι έχουν καταγραφεί σε δύο Πολιτείες που βρέχονται από τον Ειρηνικό, την Καλιφόρνια και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Συνολικά περισσότερα από 200 πρόσωπα έχουν μολυνθεί από τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αύξηση των κρουσμάτων στα ΗΑΕ και το Κατάρ

Στο μεταξύ, ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε από 30 σε 45, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το Κατάρ ανέφερε επίσης το 12ο κρούσμα του κορωνοϊού, έναν πολίτη του Κατάρ που είχε επισκεφθεί το Ιράν, πρόσθεσε το υπουργείο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες τους και όσους διαμένουν εκεί να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ όλα τα σχολεία θα κλείσουν από αύριο, Κυριακή, για έναν μήνα.

Δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί σε όλη τη χώρα. Οι αγώνες σε μερικά αθλήματα, όπως ιπποδρομίες και ποδόσφαιρο, διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές.

Η Σαουδική Αραβία έχει κλείσει τα χερσαία σύνορά της με τα ΗΑΕ, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν με εξαίρεση τα εμπορικά φορτηγά οχήματα ενώ επιτρέπει πτήσεις από τις χώρες αυτές μόνο σε τρία από τα αεροδρόμιά της.

Το Κουβέιτ έχει αναστείλει για μια εβδομάδα τις πτήσεις προς και από την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, το Μπανγκλαντές, τις Φιλιππίνες, την Ινδία και τη Σρι Λάνκα και έχει απαγορεύσει την είσοδο ξένων που είχαν επισκεφθεί τις χώρες αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News