Ερντογάν: «Η συμφωνία για το προσφυγικό χρειάζεται αναθεώρηση»

Κόσμος
Ερντογάν: «Η συμφωνία για το προσφυγικό χρειάζεται αναθεώρηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωση πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου εκτός των άλλων συζητήθηκε και το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στο Ιντλιμπ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Άγκυρα δεν λειτουργεί και πρέπει να αναθεωρηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Ερντογάν είπε επίσης στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η συμφωνία με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, έχει ως στόχο να προστατευθούν οι άμαχοι και οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

«Ο πρόεδρός της Τουρκίας ενημέρωσε τη Μέρκελ, τηλεφωνικά, για τη συμφωνία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, σημειώνοντας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τους Τούρκους στρατιώτες και θα διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα. Ζήτησε επίσης την αναθεώρηση της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, δεδομένου ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν λειτουργούν πλέον», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News