default-image

Κρούσμα κορωνοϊού στο Βατικανό - Τέθηκε σε καραντίνα

Κόσμος
Κρούσμα κορωνοϊού στο Βατικανό - Τέθηκε σε καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνητικός στον ιό ο Πάπας

Εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στο Βατικανό. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τις οποίες έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι, ο ασθενής διαγνώστηκε την Πέμπτη και έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ οι αρμόδιες Αρχές κάνουν απολύμανση της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Μπρούνι, τα εξωτερικά ιατρεία των κλινικών του Βατικανού έκλεισαν για απολύμανση, ωστόσο θα συνεχίσουν να δέχονται επείγοντα περιστατικά.Οι ιταλικές υγειονομικές Αρχές έχουν ενημερωθεί για την περίπτωση, ενώ δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενή.

Την ίδια ώρα, ραγδαία είναι η αύξηση στον αριθμό των νεκρών από τον ιό στην Ιταλία – το επίκεντρο από όπου εξαπλώθηκε ο ιός στην Ευρώπη – καθώς όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, είχε προκληθεί ανησυχία, καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος κρυολόγησε, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση των πιστών. Ο Πάπας υποβλήθηκε στο ειδικό τεστ για τον εντοπισμό του κορωνοϊού και προέκυψε αρνητικός, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο.

Ο Αργεντινός Πάπας συνέχισε να συμμετέχει κανονικά στην λειτουργίες στον ξενώνα του Βατικανού, Σάντα Μάρτα, όπου διαμένει, ωστόσο ματαίωσε προγραμματισμένη επίσκεψη λόγω της ασθένειας. Στο μεταξύ, οι επισκέψεις τουριστών στα γνωστά Μουσεία του Βατικανού, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνουν κάμψη του 60%.

Ύποπτα συμτπώματα σε πλοίο

Την ίδια στιγμή, εννέα μέλη του πληρώματος πλοίου που βρισκόταν υπό επισκευή έχουν τεθεί σε απομόνωση στο λιμάνι της Νάπολης, όπως προβλέπεται από τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού. Το πλήρωμα ήρθε σε επαφή με 40χρονο επιβάτη θετικό στον κορωνοϊό, ο οποίος αποβιβάσθηκε σε λιμάνι της Τυνησίας.

Πρόκειται για το πλοίο Gnv Majestic και η πλοιοκτήτρια εταιρία έκανε γνωστό ότι μέχρι αυτή την στιγμή, στην Νάπολη, δεν έχουν διαγνωσθεί κρούσματα του ιού. Ωστόσο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μέρος του πληρώματος έχει παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα.

«Καμπανάκι» από τις αρχές για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με το in.gr αξιωματούχοι υγείας σε όλον τον κόσμο προειδοποίησαν ότι κάποιες χώρες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψην τους την κρίση με τον κορωνοϊό, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με τις υγειονομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για μια «ανησυχητική» απουσία ετοιμότητας που παρατηρείται σε κάποια νοσοκομεία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός (ΠΟΥ) προειδοποίησε χθες ότι ένας «μακρύς κατάλογος» χωρών δεν επιδεικνύει «το επίπεδο της πολιτικής δέσμευσης»  που απαιτείται για να «αντιμετωπιστεί το επίπεδο της απειλής που αντιμετωπίζουμε όλοι».

«Δεν πρόκειται για άσκηση», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεεσούς.

«Αυτή η επιδημία είναι μια απειλή για κάθε χώρα, πλούσια και φτωχή», πρόσθεσε.Ο Τέντρος κάλεσε τους επικεφαλής των κυβερνήσεων όλων των χωρών να ηγηθούν οι ίδιοι της στρατηγικής για την αντιμετώπιση του ιού και να «συντονίσουν όλους τους τομείς» αντί να το αναλάβουν τα υπουργεία Υγείας. Αυτό που απαιτείται, είπε, είναι μια «επιθετική ετοιμότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News