Τουρκία: Εκβιάζει ότι ανοίγει τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες

Κόσμος
Τουρκία: Εκβιάζει ότι ανοίγει τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου και αμφιλεγόμενες εικόνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις καθώς αξιωματούχος της κυβέρνησης της Τουρκίας δήλωσε στο Reuters πως δεν θα εμποδίζουν πλέον τους Σύρους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη. Αμέσως μετά τουρκικά μέσα δημοσίευσαν εικόνες με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα.Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία "εκβιάζει" με τον τρόπο της απειλώντας ότι οι πρόσφυγες θα φτάσουν ανενόχλητοι στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με το DHA περίπου 300 πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, που βρίσκονται στην Αδριανούπολη, στο άκουσμα της είδησης άρχισαν σύμφωνα με topontiki.gr να περπατούν μέχρι τα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα. Στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσιεύει- αμφιλεγόμενο βίντεο του οποίου η αυθεντικότητα διερευνάται- με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα με τα πόδια και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου να λένε «Yunanistan», δηλαδή Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας μεταδίδουν εικόνες με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα με την Ελλάδα. Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Anadolu, μετανάστες που επιθυμούν να περάσουν στη Λέσβο, ήδη, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο χωριό Babakale, στην παραλία Yeşil Liman και στο Kadırga Bay.Οι μετανάστες σε αυτά τα σημεία, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μετάβαση στη Λέσβο, ετοιμάζονται για τη μεταφορά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News