Κορωνοϊός: Μετά τη Θεσσαλονίκη κρούσμα και στα Σκόπια

Κόσμος
Κορωνοϊός: Μετά τη Θεσσαλονίκη κρούσμα και στα Σκόπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία

Μία γυναίκα, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία, έχει μολυνθεί από τον φονικό ιό

Για πρώτη φορά, ο καθημερινός αριθμός των νέων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο υπερέβη εκείνον που καταγράφηκε στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναφέροντας 411 νέα κρούσματα την Τρίτη στην Κίνα έναντι 427 κρουσμάτων αλλού στον κόσμο.

Ο νέος κορωνοϊός έχει εμφανισθεί από χθες, Τρίτη, μέχρι σήμερα σε νέες ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, την Ελβετία, την Κροατία και την Ελλάδα, καθώς και στην Αλγερία. Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο Γάλλου και ένα ύποπτο κρούσμα εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική, στη Βραζιλία.

Τρεις Ρώσοι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό

Τρεις Ρώσοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess διαγνώσθηκαν με «λοίμωξη του κορονοϊού», ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής αρχής προστασίας του καταναλωτή Rospatrebnadzor, Άννα Ποπόβα, η οποία τόνισε ότι επέστρεψαν από την Ιαπωνία στην Ρωσία και νοσηλεύονται στην πόλη Καζάν.

«Μεταφέραμε του Ρώσους πολίτες από την Ιαπωνία. Πρέπει να σας πω, ότι νοσηλεύονται και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, σε συνθήκες απομόνωσης όλοι τους, οκτώ άτομα συνολικά, μεταξύ των οποίων και τρεις, στους οποίους διαγνώσθηκε στην Ιαπωνία «λοίμωξη του κορωνοϊού». Τα μέλη των οικογενειών τους επίσης διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο στο Καζάν. Η διάγνωση στους τρεις επιβεβαιώθηκε με την χρήση πολλαπλών ιολογικών μεθόδων, δήλωσε η Ποπόβα.

Η ίδια επεσήμανε πως όλοι νοιώθουν καλά. «Ο πυρετός σε όλους είναι φυσιολογικός, δεν υπάρχουν κλινικές εκδηλώσεις σε κανένα, ακόμη και σε εκείνους που διαγνώσθηκαν με «λοίμωξη του κορωνοϊού», δήλωσε η Ποπόβα.

Με εντολή του αρμόδιου επιχειρησιακού επιτελείου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ρωσικό αεροσκάφος τύπου Αν-148 του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών μετέφερε από τον Τόκιο στο Καζάν, οκτώ Ρώσους πολίτες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στο λιμάνι της πόλης Γιοκοχάμα. Όλοι τους θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ιταλία, το Ιράν και τη Μογγολία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν σήμερα νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για το Ιράν, την Ιταλία και τη Μογγολία, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για τον κίνδυνο που συνιστά για την υγεία τους ο Covid-19 αλλά και για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν λόγω των προσπαθειών που καταβάλλονται για να μην εξαπλωθεί η επιδημία.

Στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στην Ιταλία και στο Ιράν. Και στις δύο χώρες υπάρχουν εστίες του νέου κοροναϊού.

Για το Ιράν, οι ΗΠΑ είχαν ήδη εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία που καλούσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν καθόλου στη χώρα αυτή, λόγω του κινδύνου που διατρέχουν να απαχθούν ή να συλληφθούν.

Στην οδηγία του για τη Μογγολία, το υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τους Αμερικανούς πολίτες «να ξανασκεφθούν» το ταξίδι που σχεδιάζουν, λόγω «των περιορισμών στα ταξίδια και τις μετακινήσεις» που εφαρμόζουν οι τοπικές αρχές ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση της επιδημίας από τη γειτονική Κίνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News