Ναόμι Ζάιπτ: Ποια είναι η 19χρονη «αντι-Γκρέτα Τούνμπεργκ»;

Κόσμος
Ναόμι Ζάιπτ: Ποια είναι η 19χρονη «αντι-Γκρέτα Τούνμπεργκ»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η… εχθρός της Τούνμπεργκ (και της κλιματικής αλλαγής)

Διάσημη γίνεται ολοένα και περισσότερο η «αντι-Γκρέτα Τούνμπεργκ», η 19χρονη Ναόμι Ζάιπτ από τη Γερμανία, η οποία αρνείται την κλιματική αλλαγή.

Η νεαρή Γερμανίδα, που έχει ονομαστεί «αντί-Γκρέτα» θα εμφανιστεί στο Συντηρητικό Συνέδριο Πολιτικής Δράσης, γνωστό ως CPAC. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες, αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και ανθρώπους από την εκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, μέλη των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης, ενώ αναμένεται να μιλήσει και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ζάιπτ έχει σημαντικά μικρότερη δυναμική δεδομένου ότι έχει μόνο 5.000 followers στο Twitter συγκριτικά με τα 4 εκατομμύρια της Γκρέτα Τούνμπεργκ, που πρόσφατα ίδρυσε ΜΚΟ, ωστόσο, δεδομένης της έγκρισης της CPAC, αναμένεται να ενισχυθεί. Μάλιστα, στηρίζεται από διάφορους δεξιούς και ακροδεξιούς οργανισμούς και φορείς, όπως το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», όπως σημειώνει η Daily Mail.

Ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ζάιπτ δημοσίευε βίντεο στο Youtube διατρανώνοντας τις απόψεις της περί κλιματικής αλλαγής. «Κλιματική αλλαγή -αέρας κοπανιστός μήπως;», έγραψε ένας τίτλος, ενώ ένας άλλος σημείωνε: «Μήνυμα προς τα Media -Πώς τολμάτε;» με σαφή αναφορά στην Γκρέτα Τούνμπεργκ και το ξέσπασμά της προς τους ηγέτες στα Ηνωμένη Έθνη.

Ναόμι Ζάιπτ

Ένα βίντεο στο YouTube που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Heartland, ένα think tank που απορρίπτει σθεναρά την αλλαγή του κλίματος, θέτει την Ζάιπτ εναντίον της Τούνμπεργκ. «Έχω καλά νέα για εσάς. Ο κόσμος δεν τελειώνει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής», ακούγεται να λέει η Ζάιπτ. Η 19χρονη χαρακτήρισε την Γκρέτα Τούνμπεργκ υποστηρίκτρια του «κλιματικού συναγερμού». «Ήμουν και εγώ σε επαγρύπνηση για την αλλαγή του κλίματος γιατί, προφανώς, ως νεαρή κοπέλα μεγάλωσα μέσα σε μια υστερία για τις κλιματικές αλλαγές από τα ΜΜΕ, τα σχολικά βιβλία. Ήμουν ένα αθώο νεαρό κορίτσι και σκεφτόμουν ότι αγκαλιάζοντας τα δέντρα θα μπορούσα να σώσω τον πλανήτη, κάτι που ειλικρινά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αλήθεια», ανέφερε σε ένα άλλο βίντεο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ναόμι Ζάιπτ & Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Ζάιπτ υποστηρίζει ότι το σημερινό σκεπτικό για την κλιματική αλλαγή είναι μια «προσβολή στην επιστήμη, της πολυπλοκότητας της φύσης και τη ελευθερίας του λόγου», προσθέτοντας «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αμφισβητούμε την αφήγηση που υπάρχει». «Η επαγρύπνηση για την αλλαγή του κλίματος στον πυρήνα της είναι μια απερίφραστα αντι-ανθρωπιστική ιδεολογία. Μας λένε να κοιτάξουμε τα επιτεύγματά μας με ενοχή, ντροπή, αηδία και να μην λάβουμε υπόψη ούτε τα πολλά και σημαντικά οφέλη που έχουμε από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων ως την κύρια πηγή ενέργειας μας. Κοιτάξτε γύρω. Ζούμε σε μια τόσο εκπληκτική εποχή γρήγορης προόδου και καινοτομίας. Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε υπερήφανοι γι 'αυτό; Αντίθετα, οι συζητήσεις σταματούν και οι πραγματικοί επιστήμονες χάνουν τη δουλειά τους», ισχυρίζεται η αντί-Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Όπως αναφέρει ο Independent, η 19χρονη έχει εκφράσει επιφυλάξεις τόσο για ζητήματα φεμινισμού αλλά και για το μεταναστευτικό. Εχει μιλήσει σε εκδηλώσεις του AfD και η μητέρα της, δικηγόρος στο επάγγελμα, έχει εκπροσωπήσει κατά το παρελθόν στελέχη του γερμανικού κόμματος. Η Ζάιπτ, πάντως, έχει αρνηθεί ότι είναι εγγεγραμμένο του κόμματος, αν και δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι στέλεχος της νεολαίας του AfD.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News