Κορωνοϊός: Και έβδομος νεκρός στην Ιταλία - Θύμα του φονικού ιού ένας 84χρονος

Κόσμος
Κορωνοϊός: Και έβδομος νεκρός στην Ιταλία - Θύμα του φονικού ιού ένας 84χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κρούσματα του Κορωνοϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 230

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός. Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος από τον Κορωναϊό: επρόκειτο για μια γυναίκα με ογκολογικά προβλήματα από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.

Και σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τέλος, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. «Μην ανοίγετε σε κανέναν», λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Αυξάνονται τα προληπτικά μέτρα στην γειτονική Αλβανία

Αυξάνονται στην Αλβανία τα προληπτικά μέτρα κατά του νέου κοροναϊού. Σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις τις χώρας, το εθνικό αεροδρόμιο στα Τίρανα, τα λιμάνια και τις συνοριακές διαβάσεις στη στεριά έχουν εγκατασταθεί ειδικευμένα υγειονομικά κλιμάκια που ελέγχουν την είσοδο κάθε επιβάτη στη χώρα.

Ειδικότερα τα μέτρα στις συνοριακές διαβάσεις της Ελλάδας με την Αλβανία επεκτείνονται από το λιμάνι στους Αγίους Σαράντα μέχρι την Κρυσταλοπηγή στην Κορυτσά.

Η ανησυχία αυξήθηκε ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στην Ιταλία, χώρα με την οποία οι ανθρώπινες επαφές και επικοινωνία με την Αλβανία είναι αυξημένες. Συγκεκριμένα καθημερινά φθάνουν στο αεροδρόμιο των Τιράνων 12-15 αεροπορικές πτήσεις και 5-8 φεριμπόουτ στα λιμάνια του Δυρραχίου και του Αυλώνα.

Οι Αρχές και ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα καθησυχάζουν το κοινό ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο, ότι στη χώρα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και ότι υπάρχει πλήρη ετοιμότητα και εξοπλισμός για την αντιμετώπιση κάθε εξέλιξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News