Κορωνοϊός: 4ος νεκρός στην Ιταλία - Αναστέλλονται οι γάμοι και οι κηδείες

Κόσμος
Κορωνοϊός: 4ος νεκρός στην Ιταλία - Αναστέλλονται οι γάμοι και οι κηδείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mέτρα στη χώρα εναντίον του κορωνοϊού

Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 4, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai.

Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αναστέλλονται οι γάμοι και οι κηδείες λόγω κορωνοϊού - Μόνο παρουσία ελάχιστων συγγενών

Στην περιοχή του Βενέτο, «όλες οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, αναστέλλονται» λόγω του κορωνοϊού. Ο πατριάρχης Βενετίας, Μοράλια, διέταξε την απαγόρευση της συγκέντρωσης των μαζών, αλλά και τις θρησκευτικές λειτουργίες. «Για τις κηδείες, θα είναι δυνατή η ταφή, ακόμη και με την ευλογία του σώματος, παρουσία των πλησιέστερων συγγενών του νεκρού, αλλά χωρίς οποιονδήποτε άλλο εορτασμό ή μάζωξη».

Συγκεκριμένα, στην Λομβαρδία, οι κηδείες και οι γάμοι μπορούν να «γιορτάζονται» αλλά με την «παρουσία μόνο στενών συγγενών». Η απόφαση ελήφθη από την Αρχιεπισκοπή του Μιλάνου, κατόπιν εντολής της περιφέρειας της Λομβαρδίας, η οποία εκδόθηκε για να αντιμετωπίσει την έκτακτη κρίση λόγω κορωνοϊού. Οι εκκλησίες – όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής – θα παραμείνουν ανοιχτές.

Η πρόσβαση στις εκκλησίες θα είναι δυνατή, αλλά με τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ατόμων «πιθανότατα – επισημαίνει η επισκοπή – στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας που αποτελεί τουριστικό προορισμό. Με αυτή την έννοια, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου δεν θα είναι επίσης προσβάσιμη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ , iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News